Osiguranje kućnih ljubimaca

Za sada ovo osiguranje je namenjeno vlasnicima pasa.

Osobe koje nemaju pse pomalo olako izgovaraju da je „pas najbolji čovekov prijatelj“. Ipak, mi koji imamo pse znamo da su oni mnogo više od toga, da su naši ljubimci deo naših porodica. I to ne bilo kakvi delovi, već najmazniji i najodaniji članovi koji su tu za nas i kada smo raspoloženi i kada nismo, i kada nam ide i kada nam ne ide. Njihova ljubav je neizmerna i bezuslovna. Pa zar takva ljubav onda ne zaslužuje najbolju moguću negu i brigu? Osiguranje pasa služi upravo za to, da Vama i vašem ljubimcu pruži pomoć i utehu onda kada Vam je najpotrebnija.
Od čega sve pas može da bude osiguran?

Mi koji sa njima šetamo i živimo, dobro smo upoznati i sa svim rizicima koji danas okružuju pse. Nesmotreni vozači, neodgovorni vlasnici drugih pasa, psi lutalice, kao i sve češći slučajevi trovanja pasa o kojima čitamo i slušamo u medijima, samo su neki od razloga zbog kojih je dobro da osigurate vašeg ljubimca.

Osiguranje života
Ukoliko se dogodi da pas ugine usled bolesti ili povreda nastalim nesrećnim slučajem, dobijate novčanu nadoknadu.

Osiguranje troškova hirurških intervencija
Bez obzira na to da li vaš ljubimac mora na operaciju zbog neke povrede ili bolesti, troškove veterinara do visine osigurane sume nadoknađuje osiguravajuća kuća.

– Osiguranje vlasnika za materijalnu štetu koju pas pričini
Nažalost, čak i najmirniji psi ponekad mogu loše da odreaguju. Kao vlasnik, uvek ste odgovorni ako vaš pas napadne nekoga ili uništi nečiju imovinu, ali će bar materijalne troškove u tom slučaju nadoknaditi osiguranje.

Da li i moj pas može da bude osiguran?

Gotovo svaki vlasnik koji se adekvatno stara i brine o svom psu, može da osigura svoj ljubimca. Opšti uslovi koje pas mora da ispunjava su sledeći:

– Da je zdrav
– Da je redovno vakcinisan
– Da ima mikročip

Starosne granice:

– Kućni ljubimci, od 9 meseci do navršenih 8 godina starosti
– Lovački psi, od 15 meseci do navršenih 8 godina starosti
– Psi u odgajivačnicama, od 12 meseci do navršenih 8 godina starosti
– Psi obučeni sa specijalne radnje i zadatke, od 15 meseci do navršenih 8 godina starosti

* Pit Bulovi i Pit Bul terijeri ne mogu se osigurati

Popunite upitnik za osiguranje Vašeg kućnog ljubimca