Kalkulator za obračun troškova registracije vozila - Osiguranik.com

Kalkulator za obračun troškova registracije vozila na Osiguranik.com

Dragi korisnici, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da vam je od sada putem našeg sajta na raspolaganju kalkulator za obračun troškova registracije vozila sa prikazom svih troškova taksativno.

Registracija automobila je rutinska stvar koju možete obaviti na više načina, ali takse i nadoknade koje plaćamo opštini, državi i MUP-u se menjaju veoma često, pa je ovo odličan način da proverite koliko će vas registracija tačno koštati. Na osnovu unetih podataka o vozilu i opštini prebivališta u naš kalkulator za registraciju vozila, dobićete tabelu sa tačnim iznosima novca i brojevima računa na koje treba da uplatite takse, porez i nadoknade za registracionu nalepnicu i izradu saobraćajne dozvole i tablice, ukoliko su vam potrebni.

Slika 1. Izgled taksativnog prikaza troškova za registraciju vozila sa uključenom cenom osiguranja

Koliko možete da uštedite na polisi osiguranja od autoodogovornosti?

Osim tabele sa brojevima računa i iznosima za uplatnice, sjajna stvar je i to što odmah možete uporediti cene obaveznog osiguranja od autoodgovornosti. Mnogi vozači polisu autoosiguranja uzimaju po automatizmu, ni ne znajući da ne moraju da uzmu ono koje im nude u agenciji ili na tehničkom pregledu. Cene osiguranja od autoodgovornosti razlikuju se i do 500 dinara zavisno od toga koju osiguravajuću kuću odaberete, pa uz malo pažnje i ovde možete uštedeti novac.

Slika 2. Prve tri osiguravajuće kuće po ceni od ukupno devet koliko prikazujemo na kalkulatoru

Kako se koristi kalkulator?

Za izračunavanje troškova registracije potrebni su vam podaci koji se nalaze na saobraćajnoj dozvoli vozila. U prvom koraku upisujete vrstu i godište vozila, snagu i zapreminu motora. Ako ne znate gde se šta nalazi, ne brinite – samo dođite kursorom miša do polja za upisivanje podatka i videćete sliku gde se taj podatak nalazi na saobraćajnoj dozvoli.

Na drugom koraku odaberite ko je vlasnik vozila, fizičko ili pravno lice, lizing kuća, rent-a-car … Potom unesite koliko ste šteta imali i u koji premijski stepen osiguranja spadate (ovaj podatak možete da vidite na staroj/aktuelnoj polisi osiguranja), a u trećem koraku birate i opštinu prebivališta. Ovde možete navesti da li je ovo prva registracija na vaše ime i ukoliko su vam potrebne nove tablice, saobraćajna dozvola ili zeleni karton. Svi ovi podaci koriste se kasnije u kalkulaciji za registraciju koju dobijate u sledećem koraku, zajedno sa tabelom cena osiguranja od autoodgovornosti i tabelom za uplatnice koje treba da popunite. URL do kalkulatora je sledeći: https://www.osiguranik.com/kalkulator-registracije-vozila/

Da li kalkulator obuhvata apsolutno sve troškove?

Kalkulator daje proračun koji je informativnog karaktera, a ne obuhvata obračun provizije banke prilikom uplata taksi i ostalih nadoknada, kao ni usluge tehničkog pregleda, odlazaka u MUP, i slično.

Može li ovo sve da se završi preko našeg sajta?

Za sada Ne, kalkulator trenutno služi samo u informativne svrhe, a u narednom periodu se nadamo da ćemo moći da vam ponudimo i nešto više od toga! 🙂

Značile bi nam povratne informacije sa vaše strane…

Budite slobodni da nam komentare i sugestije u vezi sa ovom uslugom pišete u delu predviđenom za komentare na ovoj stranici.

Tim sajta Osiguranik.com

Želim odmah da testiram kalkulator za obračun troškova registracije vozila

2 komentara na “Kalkulator za obračun troškova registracije vozila na Osiguranik.com”

  1. Rade kaže:

    Sjajan kalkulator, svaka čast !!!!!

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

eighteen − 5 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.