Putno osiguranje - Cene i ponude svih osiguravajućih kuća

Putno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje je tu za sve one nepredviđene situacije kojima se niste nadali na putovanju. Da se ne biste hvatali za glavu nakon obične posekotine, ili nečeg mnogo ozbiljnijeg - mislite na vreme. Uporedite cene na jednom mestu i kupite lako!

Vrsta putnog osiguranja:

Da li vam je potrebno putno zdravstveno osiguranje?

Ako idete na odmor bez polise putnog osiguranja sigurno spadate u one hrabrije koji su ubeđeni da ništa ne može da im se desi.

Međutim, šta ako baš tada Marfi umeša svoje prste i odmor postane prava noćna mora?

Izgubili ste dokumenta, dobili ste alergiju prvi put u životu, itd… Ako na to dodate stavku da su troškovi lečenja u inostranstvu mnogo veći, pa tako nekada mogu da vas koštaju više nego i celokupan aranžman za letovanje, vredi li rizikovati?

Kako odabrati najbolje putno osiguranje?

Nije jednostavno odabrati najbolje putno zdravstveno osiguranje. Potrebno je da istražite čitavo tržište, posetite na desetine sajtova, raspitate se o pokrićima, teritoriji na kojoj osiguranje važi i na kraju uporedite cene i ponude.

Ili ipak ne morate?

Osiguranik je tu da to uradi umesto vas!

U svega nekoliko klikova na sajtu Osiguranik.com polisa putnog osiguranja može biti u sandučetu vašeg mejla. Bilo da vam je potrebno Grawe putno osiguranje, Uniqa putno osiguranje ili polisa drugog osiguravača (Generali, Wiener..) – na pravom ste mestu.

Možete odabrati individualnu ili porodičnu polisu putnog osiguranja – u zavisnosti od toga sa kim idete. Porodično putno osiguranje štiti najmanje jednog odraslog i jedno dete, a na ovoj polisi se može naći najviše dvoje odraslih i do pet maloletnih lica, koji ne moraju biti u srodstvu.

Nakon unošenja podataka, odmah dobijate detaljan uporedni pregled paketa sa različitim osiguranim sumama, pokrićima i cenama. Upoznajte se sa detaljima i odaberite najbolje putno osiguranje za vas.

I ne zaboravite – najjeftinije putno osiguranje nije uvek najbolje.

Razlike se najviše primete kod dalekih putovanja gde je važno da dobro obratite pažnju na sume osiguranja i pokrića.

Da li je za putno osiguranje cena visoka i šta ono pokriva?

Pođimo od pretpostavke da samo jedan pregled u Grčkoj može da vas košta minimalno 50 evra, a uz to neophodno je pribaviti i adekvatnu terapiju.

Na taj način ste već u startu potrošili skoro duplo više novca nego da ste uplatili osiguranje. Standardna cena putnog osiguranja za Grčku za četvoročlanu porodicu za 10 dana je oko 3.700 dinara.

Porodično putno osiguranje u ovom slučaju pokriva troškove lečenja, lekova i ortopedskih pomagala. Zahvaljujući osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do povreda zuba i vilice ili iznenadne hospitalizacije i operacije.

Za one najgore situacije kao što su transport nakon lečenja ili transport posmrtnih ostataka, bez polise osiguranja, potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada evra. Retko ko sa sobom na odmor nosi toliki novac, pa se najčešće čeka pomoć prijatelja i rođaka, što ume da potraje.

Tada nikome nije do dodatnih problema, a svaki minut se čini kao da je večnost. Zato su i ovi troškovi pokriveni standardnim putnim osiguranjem.

Kada saberemo dva i dva, dolazimo do zaključka da je osiguranje u inostranstvu itekako isplativo i neophodno.

Posebne vrste polisa putnog osiguranja

Izuzev klasičnih turističkih i poslovnih putovanja, u ponudi je i posebna polisa, namenjena ljubitjima sportskih aktivnosti!

Sportisti rekreativci, kao i skijaši, mogu kupiti posebnu vrstu polise osiguranja. Pored uobičajenih pokrića koje nude i klasične polise, za skijaše i sportiste pokriveni su i troškovi saniranja povreda i zdravstvenih problema koji nastanu na ski-stazi ili tokom rekreativnog bavljenja nekim sportom.

Iz tog razloga su ove polise i nešto skuplje, jer štite osiguranika i u situacijama u kojima „obično“ osiguranje ne važi.

Kad putovanje postane način života, naša polisa godišnjeg putnog osiguranja prati vas na svakom koraku. Za sve one koji na putovanju provode više od 30 dana godišnje, namenjena je posebna polisa godišnjeg putnog osiguranja. Za kreiranje ove polise dovoljno je da nam pošaljete mejl na info@osiguranik.com ili pozovete na neki od naših kontakt telefona:

 • 011 7850-487
 • 011 7850-488
 • Teritorijalno pokriće za međunardno putno osiguranje

  Naši državljani putno zdravstveno osiguranje mogu koristiti u inostranstvu, u Evropi i celom svetu, ali ono ne važi u Republici Srbiji.

  Ako idete na više destinacija u okviru jednog putovanja, prilikom kupovine unesite samo poslednju destinaciju i bićete pokriveni tokom čitavog boravka u inostranstvu.

  Zašto da kupite putno osiguranje preko nas?

  Ušteda novca

  Naš zadatak je da vam obezbedimo najbolju ponudu na tržištu. Poređenjem više ponuda donećete informisanu odluku i tako uštedeti novac.

  Ušteda vremena

  Nema potrebe da odlazite u filijalu i čekate u redu na šalteru. Na jednom mestu dobijate sve ponude.

  Besplatna usluga

  Naše usluge su potpuno besplatne za vas jer se mi naplaćujemo od osiguravajućih društava.

  Bez sitnih slova

  Mi ih čitamo da vi ne biste morali. Savetujemo vas na koje informacije da obratite pažnju prilikom kupovine polise.

  Savetovanje i podrška

  Naš tim je tu da vam pruži savet u odabiru polise i asistenciju prilikom naplate štete.

  Česta pitanja o putnom osiguranju

  Da li može da se kupi/produži iz inostranstva?

  Ne. Polisa putnog osiguranja je validna ako je kupite dok se nalazite na teritoriji Republike Srbije i ne možete je produžiti iz inostranstva.

  Kako se koristi?

  Pozivanjem korisničkog centra koji vas upućuje u najbližu ambulantu u mestu u kom se nalazite. Ukoliko je situacija hitna onda direktno idete u najbližu ambulantu, a preporuka je svakako obavestiti call centar o tome.

  Kakav je proces refundiranja troškova?

  U većini situacija vi ništa ne plaćate i nema potrebe da se radi refundacija troškova. Izuzetak može biti ako ste otišli u ambulantu bez poziva korisničkog centra. Onda obavezno morate imati vašu polisu, fiskalni račun, medicinski izveštaj, sken pasoša i platne kartice, kako bi novac mogao da se refundira.