Putno osiguranje - Osiguranik.com

Putno osiguranje

Kada planirate letovanje, sigurno ne razmišljate o opekotinama od meduze ili trovanju hranom, kao što ni kada se pripremate za skijanje ne mislite o uganuću zgloba i drugim povredama. Nažalost, nezgode se dešavaju i mogu da upropaste celo putovanje.

Vrsta putnog osiguranja:

Zašto osiguranik.com?

Zašto putno osiguranje?

Ako idete na odmor bez polise putnog osiguranja sigurno spadate u one hrabrije koji su ubeđeni da ništa ne može da vam se desi. Međutim, šta ako baš tada Marfi umeša svoje prste i odmor postane prava noćna mora? Izgubili ste dokumenta, dobili ste alergiju prvi put u životu, itd… Ako na to dodate stavku da su troškovi lečenja u inostranstvu mnogo veći, pa tako nekada mogu da vas koštaju više nego i celokupan aranžman za letovanje, vredi li rizikovati?

Kako to izgleda u praksi?

Pođimo od pretpostavke da samo jedan pregled u Grčkoj može da vas košta minimalno 50 evra, a uz to neophodno je pribaviti i adekvatnu terapiju. Na taj način ste već u startu potrošili skoro duplo više novca nego da ste uplatili standardno zdravstveno osiguranje za četvoročlanu porodicu. Naime, standardno porodično putno osiguranje za 10 dana iznosi 3.503 dinara. Ova vrsta osiguranja pokriva troškove lečenja, lekova i ortopedskih pomagala. Zahvaljujući ovom osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do akutne zubobolje ili iznenadne hospitalizacije i operacije.

Za one najgore situacije kao što su transport nakon lečenja ili transport posmrtnih ostataka, bez polise osiguranja, potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada evra. Retko ko sa sobom na odmor nosi toliki novac, pa se najčešće čeka pomoć prijatelja i rođaka, što ume da potraje. Tada nikome nije do dodatnih problema, a svaki minut se čini kao da je večnost. Zato su i ovi troškovi pokriveni standardnim putnim osiguranjem.

Putno osiguranje za sportiste

Za sportiste rekreativce, kao i za skijaše namenjena je posebna vrsta polise osiguranja. Pored uobičajenih pokrića koje nude i obične polise putnog osiguranja, za skijaše i sportiste pokriveni su i troškovi saniranja povreda i zdravstvenih problema koji nastanu na ski-stazi ili tokom rekreativnog bavljenja nekim sportom. Iz tog razloga su ove polise i nešto skuplje, jer štite osiguranika i u situacijama u kojima „obično“ putno osiguranje ne važi.

Teritorijalno pokriće

Naši državljani putno zdravstevno osiguranje mogu koristiti u inostranstvu, u Evropi i celom svetu, ali ono ne važi u Republici Srbiji. Polisa se može ugovoriti na period od svega jednog dana pa naviše, a po potrebi se može i produžiti.

Zašto da kupite putno osiguranje preko nas?

Ušteda novca

Naš zadatak je da vam obezbedimo najbolju ponudu na tržištu. Poređenjem više ponuda donećete informisanu odluku i tako uštedeti novac.

Ušteda vremena

Nema potrebe da odlazite u filijalu i čekate u redu na šalteru. Na jednom mestu dobijate sve ponude.

Besplatna usluga

Naše usluge su potpuno besplatne za vas jer se mi naplaćujemo od osiguravajućih društava.

Bez sitnih slova

Mi ih čitamo da vi ne biste morali. Savetujemo vas na koje informacije da obratite pažnju prilikom kupovine polise.

Savetovanje i podrška

Naš tim je tu da vam pruži savet u odabiru polise i asistenciju prilikom naplate štete.

Česta pitanja o putnom osiguranju

Da li može da se kupi/produži iz inostranstva?

Ne. Polisa putnog osiguranja je validna ako je kupite dok se nalazite na teritoriji Republike Srbije i ne možete je produžiti iz inostranstva.

Kako se koristi?

Pozivanjem korisničkog centra koji vas upućuje u najbližu ambulantu u mestu u kom se nalazite. Ukoliko je situacija hitna onda nije nužno pozivati korisnički centar već direktno idete u najbližu ambulantu.

Refundiranje troškova?

U većini situacija vi ništa ne plaćate i nema potrebe da se radi refundacija troškova. Izuzetak može biti ako ste otišli u ambulantu bez poziva korisničkog centra. Onda obavezno morate imati fiskalni račun od ambulante.