Putno osiguranje

putno osiguranje

Kada planirate letovanje, sigurno ne razmišljate o opekotinama od meduze ili trovanju hranom, kao što ni kada se pripremate za skijanje ne mislite o uganuću zgloba i drugim povredama. Nažalost, nezgode se dešavaju i mogu da upropaste celo putovanje, bilo da je u pitanju odmor ili poslovni put. Putno zdravstveno osiguranje štiti upravo od tih nepredviđenih situacija i jasno je koliko je korisno, ali pojedini putnici i dalje kreću na put bez polise.

To je dobrim delom zbog toga što je kupovina putnog osiguranja do skoro podrazumevala da pronađete filijalu osiguravajuće kuće, sačekate red, popričate sa službenikom i odaberete paket. Nakon toga idete do banke da uplatite premiju, pa se sa uplatnicom vraćate u osiguranje da podignete polisu. Ako pritom morate da se gurate u gradskom prevozu ili tražite parking, jasno je koliko je sve to dosadno i koliko vremena gubite.

Putno osiguranje online

Na svu sreću, putno osiguranje sada možete kupiti i putem našeg sajta (kupovina putnog osiguranja online), a bez potrebe da izlazite iz sobe ili kancelarije. Šta više, putno osiguranje preko nas možete kupiti i sa aerodroma ili iz automobila samo ako imate mobilni telefon i vezu sa internetom. Dovoljno je da odete na ovaj link koji otvara formular za kupovinu polise on-line. Nakon što popunite sve podatke, možete da birate između tri različita paketa pokrića i da se odmah informišete od čega vas sve štiti svaki paket posebno. Nakon toga ostavljate vaše podatke, a plaćanje možete obaviti VISA ili Master karticom. Odmah po uplati, polisa putnog osiguranja stiže na vašu mail adresu i u tom elektronskom obliku je možete koristiti svuda u svetu. Ukoliko više volite da imate polisu i na papiru, možete je odštampati na bilo kom štampaču.

Paketi osiguravajućeg pokrića – od čega sve štite

Zavisno od toga koji paket osiguravajućeg pokrića odaberete, bićete zaštićeni od određenih zdrastvenih problema i povreda koji su tim paketom predviđeni. Ipak, čak i u osnovnim paketima putnog osiguranja možete da očekujete nadoknadu troškova za lečenje i preglede kod lekara opšte prakse, obaveznu dijagnostiku kod specijaliste i hitan prevoz do bolnice ili ambulante. Takođe, baznim pokrićem obuhvaćeni su i lečenje akutnih stomatoloških problema, nabavka lekova koji su neophodni pacijentu i urgentne, neodložne operacije. Čak i uz najjeftiniju polisu, u svakom trenutku preko telefona možete da zatražite pomoć 24h dnevno, od informacija gde je najbliža ambulanta, gde da nađete lek koji vam je potreban ili kako da dobijete hitnu lekarsku pomoć na licu mesta.

Ukoliko se odlučite za skuplje varijante putnog osiguranja možete da očekujete prošireni paket pokrića za medicinsku asistenciju, kao i pojedine usluge koje nisu direktno vezane za zdravlje, ali su više nego dobrodošla pomoć u nezgodnim situacijama koje vas mogu zadesiti na putu. Tu spadaju novčana pomoć u slučaju gubitka ili krađe prtljaga, usluge prevodioca ili advokata, pa čak i nadoknada troškova avionskih karti za decu koja su ostala bez nadzora.

Putno osiguranje za sportiste

Za sportiste rekreativce, kao i za skijaše namenjena je posebna vrsta polise osiguranja. Pored uobičajenih pokrića koje nude i obične polise putnog osiguranja, za skijaše i sportiste pokriveni su i troškovi saniranja povreda i zdravstvenih problema koji nastanu na ski-stazi ili tokom rekreativnog bavljenja nekim sportom. Iz tog razloga su ove polise i nešto skuplje, jer štite osiguranika i u situacijama u kojima „obično“ putno osiguranje ne važi.

Naši državljani putno zdravstevno osiguranje mogu koristiti u inostranstvu, u Evropi i celom svetu, ali ono ne važi u Republici Srbiji. Polisa se može ugovoriti na period od svega jednog dana pa naviše, a po potrebi se može i produžiti. Sve u svemu, sada kada više zaista ne morate ni da ustanete iz stolice da bi kupili putno osiguranje, zaista nema razloga da idete na odmor ili poslovni put nezaštićeni. Na našem sajtu brzo i jednostavno možete kupiti polisu putnog osiguranje i tako na putovanju osigurati sebe i vaše bližnje.

Kupite odmah putno osiguranje online putem našeg sajta