Životno osiguranje - Cena i kupovina Online - Osiguranik.com

Životno osiguranje

Životno osiguranje je mnogo više od štednje. Osiguranje života je najbolji način da zbrinete i obezbedite one koji su vam najvažniji, omogućite najbolje školovanje vašoj deci i osigurate svoj život. Kako da budete sigurni da ćete uživati u starosti? Investirajte i štedite dugoročno, pametno i uz najmanji rizik. Popunite naš upitnik i upoznajte se sa osiguranjem života.

Zašto odabrati osiguranje života?

Mnogo je razloga za to, a neki od najvažnijih su:

 1. Briga o najbližima za slučaj da se vama nešto desi.
 2. Štednja za školovanje dece ili za penzionerske dane.
 3. Finansijska zaštita za lečenje u slučaju težih bolesti.

Dakle, ukoliko niste otkrili eliksir mladosti ili čudesnu mašinu koja leči sve bolesti i povrede, onda ste verovatno svesni prolaznosti života. I tu ne mislimo samo na život sam po sebi, već i na kvalitet i način življenja, jer danas u celom svetu, pa i u Srbiji, ne postoji 100% sigurno i stabilno zaposlenje. Uz osiguranje života bićete bolje pripremljeni za nepredviđene promene koje vam se u životu mogu desiti, ali i zaštiti budućnost najbližih i najdražih.

Kada se najčešće kupuje osiguranje života?

 • Zbog podizanja kredita kod banke (Riziko polise)
 • Kada želite da osigurate život i steknete ušteđevinu
 • Kada želite da se osigurate u slučaju težih bolesti
 • Kada želite da “oročite” stečeni novac uz dobru kamatnu stopu
 • Kada želite da obezbedite ušteđevinu za dete (studiranje, osamostaljenje)

Tako da se izdvajaju tri vrste životnog osiguranja.

Mešovito životno osiguranje

Mešovito životno osiguranje predstavlja kombinaciju štednje i zaštite. To znači da ova vrsta životnog osiguranja pokriva dva slučaja:

 1. Slučaj doživljenja
 2. Slučaj smrti

Na primer: Ukoliko ugovorite polisu mešovitog životnog osiguranja na 25 godina, u slučaju doživljenja biće vam isplaćena osigurana suma koju ste ugovorili. U slučaju smrti, vaša porodica, odnosno lice koje istaknete kao korisnika polise (dete, partner ili neko drugi) dobija osiguranu sumu dogovorenu ugovorom.

Štedno životno osiguranje

Štedno osiguranje je idealan izbor za one koji žele da uštede određenu sumu novca, a štednja im loše ide. Ako svakog meseca izdvajate po 30 evra ili više sa strane za “ne daj Bože” ili neke važne životne događaje, a onda malo po malo uzimate iz svoje kasice prasice, štednja kroz osiguranje života je pravi izbor za vas.

Zašto?

 • Možete ugovoriti polisu životnog osiguranja i mesečno ostavljati tih 30 evra sa strane ili veći iznos, u zavisnosti od vaših mogućnosti i želja, ali vam taj fond neće biti baš pri ruci kao kasica prasica.
 • Novac ne možete podići u prve dve, odnosno tri godine osiguranja, a nakon toga možete podići deo sume koji ste do tada uplatili, ili sačekati da prođe period osiguranja i podići ukupnu osiguranu sumu.
 • Kako vreme bude odmicalo, sve više ćete biti sigurni da ste uradili pravu stvar jer ćete imati “nešto sa strane” što biste u suprotnom slučaju verovatno potrošili.

Riziko osiguranje

Ova vrsta osiguranja života je često obaveza koju nameće banka prilikom podizanja stambenog kredita, pa se često naziva i osiguranje kredita. Ukoliko ste bili u procesu podizanja kredita, ili planirate da ga podižete, sigurno ste čuli za osiguranje kredita u slučaju smrti. Ipak, riziko osiguranje ne ugovara se samo kod podizanja kredita, možete ga ugovoriti baš kao i druge vrste osiguranja života.

Šta ono podrazumeva?
Riziko osiguranje života pokriva samo slučaj smrti. Preporučuje se svima koji žele da finansijski zaštite svoje najbliže tako što će osigurati svoj život, a posebno onima koji imaju stresnu i dinamičnu svakodnevicu i izloženi su većem broju rizika. Uz glavno pokriće, mogu se ugovoriti i dodatna pokrića.

Dodatna pokrića

Sjajna pogodnost kod životnog osiguranja jeste što uz svaku od pomenutih vrsta osiguranja možete ugovoriti dodatna pokrića i tako se zaštititi od ostalih rizika. Neka od najčešćih dodatnih pokrića su:

 1. Teže bolesti
 2. Invaliditet
 3. Prelom kostiju
 4. Hirurške intervencije

Životno osiguranje – primer

 • Starost osiguranika: 35 godina
 • Pol: muški
 • Trajanje osiguranje: 25 godina
 • Godišnje ulaganje: 571 EUR
 • Osigurana suma (OS) za doživljenje: 11.270 EUR uvećana za dobit
 • OS za slučaj smrti: 11.270 EUR
 • OS za slučaj smrti usled nezgode: 22.540 EUR
 • OS za lečenje od težih bolesti: 11.270 EUR
 • OS za invaliditet: 15.000 EUR
 • OS za lom kostiju: 100 EUR
 • OS za bolničke dane: 6 EUR po danu
 • OS za hirurške intervencije: Do 5.000 EUR po intervenciji*

* Pokriveno je 300 zahvata podeljenih u 5 klasa, a za svaku klasu je unapred utvrđena naknada koja se isplaćuje nakon obavljene intervencije.

Gore je naveden primer mešovitog osiguranja života, sa uključenim dopunskim pokrićima i osiguranim sumama koje se isplaćuju ukoliko osigurani slučaj nastupi.

Bitno je da znate, da već posle tri uplaćene mesečne rate, što je u ovom slučaju nakon uplaćenih cca 143 EUR, ukoliko se primera radi dijagnostikuje teška bolest, korisnik dobija punu osiguranu sumu za lečenje, što ovde iznosi 11.270 EUR.

Tada se prekida polisa, a korisnik ništa nije dužan osiguravajućoj kući. Takođe, u istoj situaciji u slučaju smrti, na primer, usled nezgode, porodica osiguranika dobija iznos od 22.540 EUR, bez ikakvog dugovanja prema osiguravajućoj kući.

I na kraju, ono čemu se svi nadamo, u slučaju da bezbrižno dočekamo kraj polise osiguranja, prema gore navedenom primeru bi dobili 11.270 EUR, uvećano za dobit koju propisuje osiguravajuća kuća po osnovu svog poslovanja.

Zaštita od svih ovih rizika + suma u slučaju da se oni ne ostvare je zapravo i najveća vrednost polise životnog osiguranja!

Životno osiguranje – cene osiguranja života

Ovo osiguranje nije rezervisano samo za povlašćene i imućne članove društva. Često pitanje koje dobijamo je “koliko košta životno osiguranje” i svima odgovorimo na isti način. Fiksna cena ne postoji, jer vi određujete prema svojim mogućnostima koliko ćete ulagati u svoju polisu.

Po isteku osiguranja, ugovorena osigurana suma za doživljenje uvećana za pripisanu dobit se isplaćuje jednokratno na vaš dinarski ili devizni račun.

Zašto da kupite životno osiguranje preko nas?

Ušteda novca

Naš zadatak je da vam obezbedimo najbolju ponudu na tržištu. Poređenjem više ponuda donećete informisanu odluku i tako uštedeti novac.

Ušteda vremena

Nema potrebe da odlazite u filijalu i čekate u redu na šalteru. Na jednom mestu dobijate sve ponude.

Besplatna usluga

Naše usluge su potpuno besplatne za vas jer se mi naplaćujemo od osiguravajućih društava.

Bez sitnih slova

Mi ih čitamo da vi ne biste morali. Savetujemo vas na koje informacije da obratite pažnju prilikom kupovine polise.

Savetovanje i podrška

Naš tim je tu da vam pruži savet u odabiru polise i asistenciju prilikom naplate štete.

Česta pitanja o životnom osiguranju

Koliko košta životno osiguranje?

Životno osiguranje nema fiksnu cenu jer vi određujete prema svojin mogućnostima koliko ćete ulagati u svoju polisu.

Kako će mi se isplatiti novac po isteku polise?

Po isteku osiguranja, ugovorena osigurana suma za doživljenje uvećana za pripisanu dobit se ispaćuje jednokratno na vaš dinarski ili devizni račun.

Šta je to karenca?

Period na početku ugovorenog trajanja osiguranja za vreme kog osiguravač nije u obavezi da isplati osiguranu sumu ukoliko nastupi osigurani slučaj.

Životno osiguranje - iskustva iz prakse

Jako sam zadovoljna Vašom uslugom i svakako bih preporučila ovakav vid ugovaranja osiguranja.

Osim kompletnog pregleda trenutne ponude tržišta i odličnog pristupa klijentima, Vaši su saveti bili dragoceni u donošenju konačne odluke.

Jelena Bereta Revizor i vlasnik revizorske kuće
Pošalji upit

Najveća prednost korišćenja usluga Osiguranik.com je u tome što veoma brzo dobijete ponude prema svojim potrebama, sa jasno izloženim razlikama, prednostima i manama.

Na taj način uštedite vreme i energiju koju biste potrošili na pribavljanje i upoređivanje ponuda i smanjite na minimum mogućnost da napravite pogrešan izbor.

Milica Mitrović Menadžer
Pošalji upit

Osiguranik.com bih preporučila prvenstveno jer u njemu radi tim pravih profesionalaca, ljudi koji će vašu potrebu za osiguranjem pretvoriti u najbolje iskustvo.

Izuzetno mi je značilo to što sam na jednom mestu dobila presek ponuda koje su mi dostupne na tržištu životnog osiguranja i na taj način mnogo lakše donela odluku

Danijela Delić
Pošalji upit