Šta to radi zaposlene - Osiguranik.com

Šta to radi zaposlene 2023

Da bismo saznali Šta to radi zaposlene u Srbiji, udružili smo snage prošle godine i napravili najiscrpnije istraživanje beneficija u našoj zemlji. Ove godine sve dižemo na viši nivo, kako bismo pomogli srpskim kompanijama da budu spremne za 2024.

Formular za besplatno preuzimanje istraživanja

Saglasnost

U izveštaju se između ostalog kriju odgovori u vezi sa:

Najpoželjnijm benefitima

Koje beneficije imaju zaposleni Srbiji, a koje najviše žele?

Radom na daljinu

Koliko zaposlenih u Srbiji radi remote?

Efikasnosti rada od kuće

Kako rad od kuće utiče na produktivnost?

Menjanju posla

Koliko zaposlenih u Srbiji planira da promeni posao u naredne tri godine?

Pokretačima "otkaza"

Šta su ključni razlozi za promenu posla?

Prioritetima HR-a

Šta su prioriteti za HR u 2024.?

Povećanju plata

Da li će zarade rasti u 2024. i koliko?

Par reči o istraživanju

Sakupili smo odgovore od donosilaca odluka iz čak 407 kompanija u Srbiji (HR menadžeri, vlasnici i top menadžeri), a paralelno smo anketirali 2.465 zaposlenih iz preko 2.200 kompanija koje posluju u Srbiji.

Najvažnije od svega – rezultati koje smo obezbedili javnosti su u potpunosti reprezentativni za našu zemlju, odnosno nisu dobijeni na selekcionisanom, prigodnom uzorku. Starosna struktura zaposlenih, kao i struktura kompanija prema industrijama odgovaraju zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku. U svakom koraku smo se držali strogih naučnih standarda i obezbedili korisne podatke donosiocima odluka u kompanijama u Srbiji, kao i široj javnosti.

Istrazivanje1

Istraživanje je imalo i humanitarni karakter – za svaku kompaniju učesnicu, kao i svakog zaposlenog koji je popunio anketu, donirali smo novac za humanitarnu akciju „Za Lucijin prvi korak“. Ukupno je kroz ovu akciju donirano 450.000 RSD. Srećno, Lucija!

Istraživanje su sproveli:

Istrazivanje1