Registracija vozila

Osiguranje od autoodgovornosti je Zakonom obavezno osiguranje. Sva vozila koja učestvuju u saobraćaju moraju imati zaključeno osiguranje od autoodgovornosti.

Svi vozači motornih vozila su upoznati sa ovom vrstom osiguranja jer barem jednom godišnje su u obavezi da ugovore polisu prilikom registracije vozila.

Ovim osiguranjem su pokrivene štete koje prouzrokujete Vašim vozilom na drugom vozilu ili trećim licima (pešacima, biciklistima i putnicima u drugom vozilu).

U slučaju saobraćajne nezgode za koju je kriv osiguranik njegovo osiguravajuće društvo isplaćuje štetu drugom licu koje je učestvovalo u nezgodi i pretrpelo štetu. Ne isplaćuje se šteta na osiguranikovom vozilu, tj. vozilu kojim je prouzrokovana saobraćajna nezgoda. Da biste uvek bili sigurni da će osiguranje nadoknaditi štetu i na Vašem vozilu, mi Vam preporučujemo da pored obaveznog osiguranja ugovorite i kasko osiguranje.

Osiguravajuće društvo je dužno da isplati štetu bez obzira na to ko je upravljao vozilom u trenutku nezgode zbog toga što polisa autoodgovornosti glasi na vozilo a ne na vozača.

Polisa autoodgovornosti važi do isteka trajanja osiguranja i u slučaju promene vlasnika vozila.

Izračunajte ukupnu cenu registracije za Vaše vozilo