Teambuilding u prirodi za vreme korona virusa - Osiguranik.com

Teambuilding za zaposlene u prirodi za vreme Covid-19

Iako brojne kompanije danas praktikuju preporučene mere opreza i ukoliko je moguće, upućuju zaposlene na rad od kuće, svaka kompanija je zajednica za sebe, a koliko god bilo moguće organizovati posao za rad na daljinu putem aplikacija, platformi i sistema, činjenica je da ništa ne može da zameni ljudski kontakt, iskreno druženje i jačanje tima putem teambuilding događaja.

Dobar i uigran tim značajno doprinosi produktivnosti i efikasnosti rada, a u vremenima u kojima je nadgledanje, ali i uviđanje angažovanja rada zaposlenih u nečemu otežano, teambuilding može biti odlična prilika da se propušteno nadoknadi i pruži prilika svima da iskažu svoje mišljenje, stav i podele svoja nakupljena iskustva.

Kada posmatramo trenutnu situaciju i okolnosti koje diktira pandemija Covid-19 odnosno korone, jasno je da je danas najbolja i najefikasnija verzija temabuildinga ona koja se odvija u prirodi, što apsolutno nije loše niti manje važno od nekih edukacija i programa koje brojni HR menadžeri organizuju u svojim kompanijama.

Gde otići na kompanijski teambuilding u prirodi u Srbiji?

Teambuliding u prirodi u Srbiji je apsolutno ostvariv, a može biti i izuzetno zabavan i jednostavan za organizaciju, pa koliko god da zaposlenih vaša firma ima.

Za one sa manjim brojem zaposlenih, uvek su tu opcije bazena, parkova, rentiranje nekih kuća sa dvorištem ili splavova, poseta nekom od kafića ili restorana na otvorenom.

Uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, niko nema brigu „šta ako“, a ukoliko ste inicijalno dobro odradili svoj HR deo posla, zaposleni jedva čekaju da vide svoje kolege i saradnike posle najverovatnije – dužeg vremena, a moguće i pre ko zna koliko dugog perioda koji će nam moguće tek predstojati.

Za firme koje broje nešto veći broj zaposlenih, uvek su opcije i teambuilding radionice na Adi Ciganliji, izleti do Avale ili neke od obližnjih znamenitosti kojih ima širom Srbije.

Za nešto veće avanturiste, tu su i splavarenja, kajaci, planinarenje, orijentiring, odlazak do neke pećine ili reke, jezera, nacionalnog parka poput Tare, poseta Fruškoj gori, neka vinska tura ili do Srebrnog jezera.

Nisu svi zaposleni niti je svaki kolektiv isti, to svaki HR dobro zna. Tako da se sve teambuilding aktivnosti prilagođavaju ukusima i afinitetima, kao i mogućnostima kompanije.

Treba pre svega videti gde to zaposleni mogu prosto da se opute i da uživaju, ali uzeti u obzir i mesta gde mogu da se bave nekim sportom, idu na vožnju biciklom, koliko su zainteresovani za opcije koje uključuju adrenalinske sportove i slično.

Top 5 teambuilding aktivnosti za zaposlene u prirodi

Evo nekih od top teambuilding aktivnosti za zaposlene koje možete organizovati u prirodi.

  1. Rafting

Rafting je idealna teambuilding aktivnost, ali i zabavna avantura za sve zaposlene. Rafting je uživanje apsolutno za sve ljubitelje prirode, a za teambuilding aktivnost je idealan, s obzirom na činjenicu da svaki čamac može da primi od 4 do 6 osoba, a uspeh svakog čamca jednako zavisi od svih u njemu. Idealno za ukazivanje na značaj podrške i saradnje, balansiranja i osiguravanja efikasnosti svoje pozicije u okviru tima.

  1. Paintball

Paintball spada u kategoriju ekstremnih sportova, i ovo je adrenalinska aktivnost definitivno. Mnoge kompanije i HR menadžeri u ovoj aktivnosti vide značajan alat i potencijal za razvoj timskog duha, a on je važan ne samo za zaposlene,  već i uspeha u današnjem poslovnom svetu uopšte. Posebno je dobro menjati timove i omogućiti različitim članovima tima da se povežu i upoznaju, formiraju i međusobno poverenje. Ovo je odlična aktivnost za integraciju različitih tipova ličnosti u tim i timski rad.

  1. Streličarstvo

Streličarstvo je aktivnost koja zahteva visok nivo koncentracije i smirenosti neophodne za uspeh. Uz rad na veštini korišćenja luka i strele, streličarstvo spada u bele sportove kao što su recimo i tenis i golf. Ne samo što pospešuje razvoj takmičarskog duha zaposlenih, ukazuje na to koliko su važni upornost, strategija i smirenost.

  1. Adrenalinske teambuilding aktivnosti

Nekoliko različitih aktivnosti mogu se uklopiti u jednu veliku adrenalinsku teambuilding avanturu. Uz set mapa koje vas dovode do određenih zadataka, cilj je kroz izgradnju poverenja i iskorišćavanje kapaciteta članova tima, prevazilaženja prepreka i osećaj uspeha pospešiti timski duh, kao i veze i uspomene članova kolektiva. Ovo je možda naizgled aktivnost za mlađi kolektiv, ali iskreno, uz pretpostavku da su vaši zaposleni pokriveni osiguranjem i možda imaju i osiguranje od povreda na radu, svako može da učestvuje. Mada su i ove adrenalinske aktivnosti zaista bezbedne, bio to Zip line, bob slajding, penjanje na stenu, kanuing ili kanjoning, orijentiring, ili neki intenzivni poligon s preprekama.

  1. Opušteni teambuilding dan

Ne mora svaki teambuilding dan da bude pun aktivnosti, uključuje takmičarski element ili adrenalinski udar. Može to biti i neka elegantna dnevna ili večernja gastronomska tura, neka degustacija vina, poseta nekom prirodnom rezervatu ili obilazak zanimljivih tura. To može biti i porodični dan usmeren na aktivnosti za decu, u kojima i oni koji decu još nemaju mogu da učestvuju i pomognu. Na ovakvim aktivnostima su sigurno zahvalni kolektivi u kojima je dosta roditelja, a daje priliku svima i da dele iskustva, informacije i savete jedni s drugima i vide jedni druge kroz jedu drugačiju prizmu nego na poslu. Obavezan element su druženje i saradnja, upoznavanje i kreiranje tima koji će sa zadovoljstvom sarađivati.

Na kraju krajeva, tim koji dobro sarađuje, srećnije sarađuje. I ne radi se samo o efikasnosti dobroj po kompaniju ili vašu firmu.

Ukoliko vam zatreba pomoć, tim naših stručnjaka za osiguranje vam je dostupan putem imejla, telefona ili Vibera.

Pozovite nas svakog radnog dana od 09h do 17h: 011 7850-487, 011 7850-488

 Pišite nam: info@osiguranik.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

three + ten =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.