IT istraživanje 2023 - Šta to radi programere - Osiguranik.com

Šta to radi programere 2023

Da li su u IT industriji bolji benefiti nego u drugim delatnostima? Koji procenat zaposlenih radi remote, a koji onsite i šta je “pobednički model”? U istraživanju o benefitima zaposlenih u IT-u otkrivamo i da li će biti povišica u ovom sektoru, kao i koji su HR prioriteti.

Formular za besplatno preuzimanje IT istraživanja

Saglasnost

U okviru IT istraživanja saznaćete:

Koje benefite imaju u IT-u?

Kakve su beneficije IT stručnjaka u odnosu na prošlu godinu, da li su zadovoljni beneficijama i koliki je budžet za njih?

Rade od kuće ili iz kanca?

Šta je najbolji model rada i kako rad od kuće, iz kancelarije i hibridni rad utiču na produktivnost i iskustva zaposlenih u IT industriji?

Status wellbeing podrške?

Da li zaposleni imaju obezbeđenu wellbeing podršku, koji programi su im dostupni i da li kompanije prepoznaju njihove potrebe?

Da li će rasti plate u 2024?

Koje su projekcije donosilaca odluka za naredni period, a šta misle zaposleni?

HR prioriteti za 2024?

Šta su prioriteti za HR u 2024? Šta je new normal, da li zaposleni planiraju da menjaju posao i koji su razlozi za to?

Nekoliko reči o IT istraživanju

U okviru najvećeg istraživanja o benefitima i wellbeing podršci zaposlenih, i ove godine izvukli smo posebne rezultate IT istraživanja, u kome je učestvovalo 120 IT kompanija (HR menadžeri, top menadžeri i vlasnici), kao i 232 zaposlena iz preko 170 IT firmi koje posluju u Srbiji. U izveštaju su unakrasno prikazani njihovi odgovori i mišljenja, pa tako možete videti da li se ona podudaraju ili je situacija drugačija.

Rezultati koje smo obezbedili javnosti su u potpunosti reprezentativni za našu zemlju. Starosna struktura zaposlenih, kao i struktura kompanija prema industrijama odgovaraju zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku. Tokom istraživanja smo se držali strogih naučnih standarda i obezbedili korisne podatke donosiocima odluka u kompanijama u Srbiji, kao i široj javnosti.

Sta to radi programere

Sa rezultatima koje možete videti u oba izveštaja – opštem i IT, možete zaključiti koliko se druge delatnosti razlikuju od IT industrije i kakva je njihova pozicija na tržištu. Prepoznajte potrebe svojih zaposlenih i unapredite svoje poslovanje u 2024. godini.

Istraživanje su sproveli:

Istrazivanje1