Nevreme u Halkidikiju - obaveštenje za građane - Osiguranik.com - Osiguranik.com

Nevreme u Halkidikiju – obaveštenje za građane – Osiguranik.com

Grčke vlasti pozvale su sve sprske građane kojima su vozila oštećena u vremenskim nepogodama i poplavama proteklih dana na Halkidikiju, da po potvrde o pričinjenoj materijalnoj šteti mogu da dođu u policijsku stanicu u mestu Agios Nikolaos.

Na sajtu konzulata Srbije u Solunu, navodi se da je potrebno napraviti fotografije vozila i slikati svako oštećenje ponaosob. Generalni konzul Srbije, Siniša Pavić kazao je da se naši sugrađani koji su na letovanju u Grčkoj za dodatne informacije i pomoć mogu obratiti konzulatu na brojeve telefona +302310 / 244-265, 244-266, 244-267.

Vreme na Halkidikiju, na Sitoniji i u mestu Toroni gde boravi najveći broj naših turista se smirilo uz povremene slabije padavine i uskoro se očekuje se potpuna normalizacija situacije. Lokalne vlasti su najavile da će u toku današnjeg dana (19.jula) početi izdavanje potvrda o vanrednoj situaciji zbog vremenske nepogode, koju će naši građani moći da iskoriste prilikom prijave štete kod naših osiguravajućih kuća. Ipak, sama isplata odštete zavisi od svakog pojedinačnog slučaja i vrste osiguranja, pa je preporuka našim sugrađanima da svakako što pre kontaktiraju osiguravajuću kuću kod koje su osigurali vozilo u Srbiji.

ŠTA TREBA DA URADITE DA BI DOŠLI DO ODŠTETE:

  1.  Fotografišite vaše vozilo iz svih uglova. Napravite detaljne fotografije delova vozila koji su oštećeni, ali slikajte i vozilo sa okruženjem kako bi bilo jasno kako je šteta nastala.
  2.  Idite do policijske stanice u mestu Agios Nikolaos na Halkidikiju i tražite da vam izdaju potvrdu o pričinjenoj materijalnoj šteti na vozilu. Ponesite pasoš, saobraćajnu dozvolu i fotografije oštećenog vozila (možete i da ih pokažete na mobilnom telefonu).

Adresa i telefoni policijske stanice: 

Agios Nikolaos, Chalkidiki, Sithonia, Τ.Κ. 630 78, Άγιος Νικόλαος
T. 23750 32414; 23750 32410; 23750 32411; 23750 32412.

Zavisno do mesta u kome se nalazite, nađite zgradu opštine ili neki drugi organ lokalne uprave gde će vam izdati potvrdu o vanrednoj situaciji zbog vremenskih nepogoda. O tačnoj adresi možete se raspitati i u policijskoj stanici kada budete uzimali potvrdu o šteti.

Kontaktirajte telefonom osiguravajuću kuću u Srbije i objasnite im situaciju i raspitajte se kakav je postupak za prijavu štete i da li vam je potrebno još nešto od dokumenata.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

nineteen + 3 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.