Putno osiguranje sa uključenim pokrićem za zubobolju - Osiguranik.com

Da li smo putnim osiguranjem osigurani i protiv zubobolje?

Kupite odmah online putno osiguranje sa uključenim pokrićem za akutnu zubobolju

Kako da budete sigurni da vaša polisa putnog osiguranja pokriva i stomatološke usluge? Šta treba da radite kada Vas zaboli zub na putovanju i kome treba da se obratite?

Zub ne može malo da boli. Čak i ako je bol manjeg intenziteta, za svega nekoliko sati postaje nesnosan, a ukoliko se pojačava može biti potpuno neizdrživ. Zubobolja nije prijatna ni kada smo kod kuće gde imamo rutinu i obaveze, a kamoli na odmoru gde treba da se opustimo i uživamo. Bol koji „kljuca“ u glavi pokvariće svaki lep trenutak, pa još ako odlažemo odlazak kod zubara za povratak kući rizikujemo još veći problem, čak i da ostanemo bez zuba. To je još jedan razlog zbog čega je dobro imati putno osiguranje i to ne bilo koje, već ono koje pokriva i stomatološke usluge.

Koja polisa pokriva troškove zubara?

Većina osiguravajućih kuća i u okviru najjeftinijih paketa putnog osiguranja obezbeđuju stomatološke usluge, ali da bi bili sigurni, treba pažljivo da pročitate uslove osiguranja i raspitate se kod službenika koji vam prodaje polisu. Naravno, ako kupujete putno osiguranje preko sajta Osiguranik.com o ovome ne treba da brinete, jer prilikom izbora paketa putem našeg web shopa dobijate sve informacije i odmah vidite da li su i do kog iznosa pokriveni troškovi eventualnog odlaska kod zubara. Za koji god vid kupovine osiguranja da se odlučite formulacije na koje treba da obratite pažnju su „lečenje akutne zubobolje“ i  „stomatološko lečenje ili usluge“.

Na putovanju sanacija, kod kuće lečenje zuba

Osim ako niste stomatolog ili medicinski radnik, teško da ćete razumeti sve što piše u uslovima osiguranja, a tiče se usluga zubara koje su pokrivene putnim osiguranjem. Pojednostavljeno, imate pravo na nadoknadu troškova kada vas zub toliko boli da morate otići kod stomatologa ili za neodložnu popravku protetičkih pomagala.

Primera radi, slomili ste zub tokom jela ili ste pali. U toj situaciji, zubar će očistiti ranu i najverovatnije privremom plombom sanirati oštećenje, ali neće ugraditi trajnu krunicu ili implant. Slično važi i za oštećenja protetičkih pomogala (mostova i proteza) – stomatolog će privremeno sanirati problem toliko da odagna bol, ali nemojte računati na trajna rešenja. Dakle, posle odlaska kod zubara na putovanju, više nećete trpeti bolove i moći ćete normalno da govorite i jedete, ali ćete za definitivno izlečenje ipak morati do vašeg stomatologa kada se vratite kući.

Koga prvo zovete kada vas boli zub?

Prvo što treba da učinite kada osetite da vas boli zub, ili da imate problem za koji je neophodna pomoć zubara, treba da pozovete asistenstku kuću, kažete im gde se nalazite i šta vas boli. Oni će vas uputiti u ordinaciju ili zdravstvenu ustanovu, a kada stignete tamo treba da pokažete polisu putnog osiguranja, na papiru ili na mobilnom telefonu potpuno je svejedno. Ukoliko vam je hitno trebala pomoć stomatologa i niste mogli da čekate uputstva službenika osiguranja, račun ćete verovatno morati da platite sami, ali će vam troškovi lečenja zuba biti nadoknađeni po povratku u zemlju, do visine osigurane sume. Za to naravno, morate priložiti originalne račune stomatologa i dokumentaciju o urađenim zahvatima i stanju kada ste primljeni.

Ne treba napominjati koliko je korisno da imate obezbeđenu pomoć stomatologa kada ste na putu, ali ne treba gubiti iz vida ni koliko je ova vrsta pokrića isplativa, s obzirom na paprene cene zubarskih usluga bilo gde u inostranstvu. Preko našeg sajta na jednostavan i brz način možete da dođete do paketa putnog osiguranja koji podrazumeva i stomatološko lečenje putem ovog linka

Đorđe Đolić

4 komentara na “Da li smo putnim osiguranjem osigurani i protiv zubobolje?”

 1. Ljubica kaže:

  Akcenat bih stavila na ono što ste naveli u tekstu, osiguranje je za sanaciju, hitnu intervenciju, otklanjanje bola, a ne da vam urade ceo zub. Ali je važno imati ovu stavku pokrivenu putnim zdravstvenim osiguranjem. Govorim iz iskustva, zub je mogao da mi pokvari zimovanje u Sloveniji, a intervencija da mi isprazni džepove da nisam imala putno.

 2. Sanja kaže:

  Odličan tekst. Većina nas ni ne zna da polisa može pokriti i ovaj problem.

 3. Skills kaže:

  Upravo usled ovakvih saznanja je potrebno JASNO pitati sta sve osiguranje pokriva. Korisnici moraju biti slobodniji.

 4. Ana kaže:

  Cesto i domaci paketi osiguravajucih kuca za dobrovoljno zdravstveno osiguranje ne pokrivaju ni stomatologiju ni mentalno zdravlje. Cudo je da neko pokriva za put

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

ten + twelve =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.