Putno osiguranje online - servis dostupan 24h sedam dana u nedelji.

Putno osiguranje online

putno osiguranje online

Kupite odmah online putno osiguranje

Zašto je kupovina putnog osiguranja preko sajta Osiguranik.com povoljnija nego u turističkoj agenciji ili osiguravajućoj kući? Koja je prednost elektronske polise u odnosu na papirnu. Kako da kupite osiguranje čak i ako ste već krenuli na put?

Koliko god da se dobro organizujemo, pred putovanje nekako uvek bude gužva i svima fali vremena. Najvažnije je da na more ponesete kupaći i japanke, a na planinu termo pantalone i zimsku jaknu. Polisa putnog osiguranja realno i nije među prioritetima, a kada je se setimo često bude kasno, već smo krenuli na put. Kupovinom polise putnog osiguranja preko sajta Osiguranik.com uštedećete to vreme koje vam stalno nedostaje i bićete bolje informisani o pravima koja stičete kupovinom putnog osiguranja.Uslugu možete platiti odmah, karticom, završavajući sve on-line.

Kupovina polise u bilo koje vreme, sa bilo kog mesta

Servis za prodaju putnog osiguranja na portalu Osiguranik.com radi 24 časa, sedam dana u nedelji. To znači da kad god se setite da kupite polisu, to možete da učinite za svega nekoliko minuta. Osim toga, sajtu možete pristupiti i sa mobilnog telefona ili tableta, pa tako bukvalno iz automobila, autobusa ili sa aerodroma možete kupiti putno osiguranje i platiti karticom. Polisa stiže na mail, možete je odštampati ili koristiti u elektronskom obliku, potpuno je svejedno. Jedino ograničenje je da u trenutku kupovine morate i dalje biti u Srbiji.

Preko interneta je brže i jasnije

Očigledno je da je kupovina polise preko interneta brža nego u turističkoj agenciji ili osiguravajućoj kući, ali treba napomenuti koliko se zaista vremena uštedi na ovaj način. Ne morate da putujete do agencije ili filijale, ne čekate u redu prvog slobodnog službenika i ne idete u banku da uplatite premiju. Sve završavate na sajtu. Takođe, kada vam službenici osiguranja govore šta sve pokriva polisa, a vi u žurbi samo klimate glavom, zapravo nemate pojma šta ste kupili. Sa druge strane, na sajtu su različiti paketi pokrića putnog osiguranja sa cenama sažeto predstavljeni jedan ispod drugog, i tako odmah vidite kakvu zdravstvenu uslugu dobijate i na šta možete da računate ako se nađete u situaciji da koristite polisu.

naslovna-kasko-dorucak

Elektronska polisa je sigurnija od štampane

Pojedini sugrađani sumnjaju u važenje polise u elektronskom obliku, ali za to nema razloga. Ona je podjednako važeća kao i polisa odštampana na papiru. Uostalom, to je isti dokument samo u drugom formatu (elektronskom). Takođe, putno osiguranje se koristi u inostranstvu gde  odavno postoji navikada se podaci sa polise preuzimaju sa mobilnih telefona. Još jedna prednost je to što polisa koju dobijete na mail, zauvek ostaje na serveru. Čak i ako izgubite telefon,  ili vam ukradu laptop, možete da joj pristupite sa bilo kog drugog uređaja, npr. računara u hotelu ili internet kafeu. Ako nemate pristup nekom tehničkom uređaju, dovoljno je da pozovete call-centar ili osiguravajuću kuću čije osiguranje ste kupili, i dobićete broj polise i uputstva, ili će službenici direktno kontaktirati zdravstvenu ustanovu u kojoj ste zdravstveno zbrinuti.

Osiguranje možete kupiti za samo par minuta

Kupovina putnog osiguranja preko našeg portala je krajnje jednostavna i završava se za svega nekoliko minuta. Nije potrebno nikakvo posebno znanje u korišćenju računara, već je dovoljno da pratite korake u upitniku. Unose se podaci o tome gde putujete, i u kom periodu, a na kraju birate paket osiguranih slučajeva koji želite. Plaćanje karticom obavlja se preko servera koji ispunjavaju najstrožije bezbednosne standarde. Plaćanje je moguće Visa, Maestro i Mastercard platnim karticama. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja i zahteva, u svakom trenutku možete nas kontaktirati telefonom ili nam poslati mail.

Više nema razloga da na putovanja idete bez osiguranja. Kao što smo već rekli, preko sajta Osiguranik.com putno osiguranje možete da kupite čak i kada ste krenuli na put. On-line kupovina polise je brza, jednostavna i bezbedna. Kupovinu punog osiguranja na našem sajtu možete obaviti putem ovog linka: https://www.osiguranik.com/osiguranje/putno-osiguranje/kupovina-putnog-osiguranja/

Pogledajte video uputstvo kako putem našeg sajta možete da kupite elektronsku polisu putnog osiguranja online:

Đorđe Đolić

48 komentara na “Putno osiguranje online”

 1. Dejan kaže:

  Salažem se da je ovo najbolji način za kupovinu putnog osiguranja. Sve je jednostavno, brzo, lako i praktično.

 2. Mira kaže:

  Da li cete mozda ubaciti i druge osiguravajuce kuce pored Uniqe u svoju ponudu pa da mozemo da vidimo vise ponuda razlicitih osiguravajucih kuca na jednom mestu?

 3. Mladen kaže:

  Dobar dan želim, da li je osiguranje ograničeno godinama, da li se osiguranje računa ako se razbolim u drugoj državi i da li ja moram platiti medicinsku uslugu odmah pa naplatiti kad se vratim u zemlju i koliko košta potpuno zdravstveno osiguranje za mene ako imam 67god? Pozdrav

  • Dobar dan. Osiguravajuće pokriće nije ograničeno godinama. Da, upravo suština polise putnog osiguranja jeste da u potpunosti budete zdravstveno zbrinuti gde god da se nađete u inostranstvu i da ne morate da brinute o tome da li imate dovoljno novca za medicinske usluge koje su vam u tom trenutku neophodne. Ukoliko se desi da neke troškove sami platite, a to je u situacijama kada ne kontaktirate asistentsku kuću i kada je urgentno isti će biti nadoknađeni po povratku kući. Jedino što uz zahtev za refundaciju, treba da priložite račune, izveštaje lekara i potvrdu da ste morali urgentno da budete primljeni. Nažalost, ne možemo da Vam kažemo koliko košta putno osiguranje za Vas bez ostalih parametra koji se odnose na putovanje – destinaciju, vreme boravka i svrhu putovanja. Pozdrav

 4. Đorđe kaže:

  Ćao da li mogu da kupim polisu putnog osiguranja sa iPhone-a ili servis radi samo za Android uredjaje?

  • Ćao, može i sa Iphone-a i sa Android uređaja, paraktično nije bitno jer se kupovina preko mobilnog telefona obavlja preko web browsera, a ne preko aplikacije. Sajt je responsive što znači da je izgled prilagođen svim mobilnim uređajima.

 5. Kuzma kaže:

  Konačno i mi u Srbiji polako prelazimo na onlajn kupovinu ovakvih stvari. U svetu je odavno normalno da osiguranje kupuješ putem neta. O putnom i da ne govorim, možeš da ga uzmeš, kao što stoji i u tekstu, i dok si na putu, a ne da jurcam po osiguravajućim kućama.

 6. Bojan kaže:

  Poštovani, da li putem Vašeg sajta može da se kupi putno osiguranje koje pokriva štete na skijanju? Znam da ima razlike izmedju običnog paketa i onog koji uključuje osiguranje skijaša?

 7. Žeks kaže:

  Sve i kupujem samo onlajn, pa ljudi ovo je 21 vek, zašto bih drugačije? Kupovina robe još uvek prednjači ali koliko vidim bude se i finansijske usluge kod nas.

 8. Zoran kaže:

  Putno osiguranje na ovaj nacin kupujem vec godinama i prosto ne mogu ni da zamislim da ga kupujem putem nekog saltera ili kako se to vec radi ako nije onlajn. Danas sam kupio polisu upravo preko Vaseg sajta i generalno sam zadovoljan jer su koraci uprosteni, lako se popunjavaju i zaista brzo se dolazi do polise kao sto ste i napisali u samom tekstu… Pozdrav

 9. Miljana kaže:

  Nisam baš uverena u sigurnost kupovine preko interneta 🙁 mislim iznos nije veliki, ali opet, ne bih volela da ostanem bez putnog osiguranja baš tad kad mi zatreba, a ni bez novca 🙂

  • Draga Miljana, razumemo vašu zabrinutost, ali isto tako Vas uveravamo da je po pitanju sigurnosti sve urađeno u skladu sa najvišim standardima struke, kao i da je kupovina putnog osiguranja putem našeg sajta apsolutno bezbedna. Nadamo se da ćete se osmeliti u narednom periodu da testirate naše usluge, kao i da će te nam nakon toga poslati povratnu informaciju o korisničkom doživljaju i zadovoljstvu samom uslugom. Pozdrav! 🙂

 10. Ivana kaže:

  Dobar dan, zanima me kada ćete uvesti opciju plaćanja putem sajta za firme? (faktura)

  • Dobar dan Ivana, servis apsolutno nije ograničen na fizička i pravna lica u smislu ko će biti kupac jer se polisa može platiti i katicom koja je u vlasništvu firme. Ukoliko ste mislili na opciju putnog osiguranja za više ulazaka koju firme čiji zaposleni putuju cele godine kupuju na godišnjem nivou za više ulazaka i izlazaka, to planiramo da implementriamo u skorijem periodu.

   • Ivana kaže:

    Poštovani,

    Hvala na odgovoru, mi nemamo karticu koja je u vlasništvu firme kojom možemo da plaćamo, pa nam je iz tog razloga potrebna faktura. Kontaktirala sam sa vašom zaposlenom koja je uradila polisu i fakturu i poslala mail-om, što je svakako za pohvalu da ste nam izašli u susret i nismo morali da idemo direktno u osiguravajuću kuću. Pozdrav

 11. Darkonato kaže:

  Nedavno sam preko vas već treći put kupio putno osiguranje. Jednom sam imao potrebu da ga koirstim u Austriji na skijanju. Sve mi je uredno bilo nadoknađeno, i od tada ga redovno kupujem!

 12. Nebojša kaže:

  Da li polisa postaje aktivna istog dana kada se kupi? Najčešći problem mi je što obično treba da se setim dan pre da bih bio pokriven osiguranjem na dan putovanja (a ko će se svega setiti)

  • Dragi Nebojša, osiguravajuće pokriće počinje onog dana koji je u polisi naveden kao početak osiguranja, ali ne pre nego što je pređena granica zemlje čiji je državljanin. Osiguranje i pružanje usluga asistencije prestaje istekom 24 časa dana koji je na polisi označen kao dan isteka osiguranja, odnosno sa završetkom boravka u inostranstvu ili prevozom Osiguranika u zemlju prebivališta, u zavisnosti od toga koja se od navedenih radnji pre dogodi. Smatra se da je period boravka u inostranstvu završen u onom trenutku kada Osiguranik pređe granicu i uđe u zemlju čiji je državljanin. Izuzetno, ukoliko bolest koja je zadesila Osiguranika u inostranstvu zahteva duže lečenje, koje traje i nakon datuma isteka osiguranja prema polisi, obaveza Osiguravača ostaje i u tom periodu, najduže do četri nedelje od datuma isteka osiguranja, pod uslovom da nije bio moguć prevoz u zemlju prebivališta. Dakle, ukoliko kupite polisu osiguranja putem našeg sajta i na dan putovanja, ali pre nego što pređete granicu, osiguranje važi i za taj dan, tako da više ne morate vodite računa o tome da se setite dan ranije! 🙂 Pozdrav

 13. Vedran kaže:

  Tražio sam putno osiguranje za celu porodicu (5 osoba), preko vas sam uspeo sve da završim u najkraćem roku i baš sam zadovoljan. Sve pohvale! 😉

 14. Toma kaže:

  Moja zena je insistirala da kupimo osiguranje kod vas i nismo se nikako prevarili! Svaka cast! Samo tako nastavite!

 15. Bane kaže:

  Planirmo putovanje u Mongoliju kao grupa prijatelja, bez organizovane agencije. Boravicemo dosta u divljini i koristit razne vrste prevoza. Ukljucujuci i jahanje par dana. Da li putno zdravstveno osiguranje pokriva takva podrucja i rizicnije aktivnosti kao sto su jahanje ili skijanje? hvala!

  • Dragi Bane, najpre da Vam odgovorimo da za područje, tj. teritroriju Mongolije možete ugovoriti putno osiguranje bez problema. Takođe, moguće je ugovoriti putno osiguranje za sportski rizike (skijanje, jahanje, itd…), ali isključivo u slučaju kada se radi o rekreativnim sportistima, a ne profesionalnim, ovde je bitno i da napomenemo da prilikom kupovine putnog osiguranja u tom slučaju treba odabrati pokriće za sportske rizike. Kada je u pitanju boravak u divljini i korišćenje raznih prevoza, potrebno je da definišete na koje vrste prevoza konkretno mislite, kako bismo mogli da vam damo potpun odgovor.

 16. Mina kaže:

  Trenutno sam u Indiji i planiram dalji put na Maldive, da li mi u tom slucaju vazi vase osiguranje ako ga kupim za boravak na Maldivima? Zbunjuje me deo o prelazenju granice koju sam preska jos pre dve nedelje.

 17. Borko kaže:

  Sada sam pokušao da kupim osiguranje za jednu azijsku državu, ali mi nije jasno, u čemu je razlika između opcije Svet i opcije Interkontinentalno?

  • Dragi Borko, suštinska razlika je u tome što se pod teritorijalnim pokrićem SVET podrazumeva da ste pokriveni u svim zemljama sveta i gde je suma osiguranja do EUR 40.000, a pod interkontinentalnim pokrićem pokriveni ste u svim zemljama koje pripadaju Aziji bez Japana; Srednje, Južne i Severne Amerike bez SAD i Kanade; Afrike i gde je suma osiguranja do EUR 15.000.

 18. Dijana kaže:

  Da li znači da ukoliko javimo nastali problem unutar 24h na kontakt telefon koji nam Vi date nakon uplate putnog osiguranja, te pratimo procedure vezano za odabir lekara, mi kao putnici apsolutno ništa ne moramo na licu mesta plaćati (ono što je po ugovoru putnog osiguranja navedeno da se s Vaše strane pokriva), tj. nadležni lečnici već Vama šalju dokumentaciju u vezi daljeg razrešenja finansijskih troškova?

  • Poštovana, da, ukoliko se pridržavate svih procedura ne morate na licu mesta plaćati (ono što je po uslovima putnog osiguranja navedeno), tj. nadležni lekari osiguravajućem društvu šalju dokumentaciju u vezi daljeg razrešenja finansijskih troškova.

 19. Alexa kaže:

  Poštovani, bio sam na skijanju u Francuskoj i u povratku mi se desila manja nezgoda. Na parkingu u Cirihu sam izlazeći iz autobusa nezgodno stao i iščašio zglob. U putu mi je noga potpuno otekla pa je vozač stao u ambulanti u Švajcarskoj gde su mi snimili nogu, pregledali, previli i dali lekove protiv bolova koji su me držali do Beograda. Kada sam stigao kući, bio sam kod lekara i tamo sam takođe dobio dijagnozu da je u pitanju povreda skočnog zgloba. Računi iz te Švajcarske ambulante su poprilično visoki, pa sam hteo da vidim da li mogu da dobijem neku refundaciju s obzirom da sam imao putno osiguranje za Francusku. Hvala!

  • Poštovani, imate pravo na naknadu je putno osiguranje prestaje da važi u ponoć onog dana koji je na polisi označen kao dan isteka osiguranja, odnosno sa završetkom boravka u inostranstvu ili prevozom osiguranika u zemlju prebivališta. Smatra se da je vaš boravak u inostranstvu završen u trenutku kada pređete granicu i uđete u Srbiju. Sve do tada, polisa putnog osiguranja je važeća i vi imate pravo da od osiguravajuće kuće tražite nadoknadu troškova, naravno uz prateću dokumentaciju, izveštaje lekara i račune. To što Vam se nezgoda dogodila van Francuske koja je označena kao krajnja destinacija, ne menja stvar s obzirom da ste i dalje bili u inostranstvu.

 20. sanja kaže:

  postovani,
  da li ovo osigutranje vazi i za drzavljane RS/BiH ako recimo polecu i slecu na aerodrom Nikola Tesla ?

  • Poštovana, putem našeg sajta za sada je moguće kupiti putno osiguranje online samo ukoliko imate srpsko državljanstvo, a uskoro bi trebalo da omogućimo opciju i za državljane ostalih zemalja. Ukoliko želite da Vam naš prodajni tim obezbedi polisu za strane državljane, možete to uraditi pozivom na telefon: 011 7850-487, a polisu ćete dobiti u elektronskom obliku putem emaila. Srdačan pozdrav.

 21. Djordje kaže:

  Poštovani, bio sam na skijanju u Francuskoj i u povratku mi se desila manja nezgoda. Na parkingu u Cirihu sam izlazeći iz autobusa nezgodno stao i iščašio zglob. U putu mi je noga potpuno otekla pa je vozač stao u ambulanti u Švajcarskoj gde su mi snimili nogu, pregledali, previli i dali lekove protiv bolova koji su me držali do Beograda. Kada sam stigao kući, bio sam kod lekara i tamo sam takođe dobio dijagnozu da je u pitanju povreda skočnog zgloba. Računi iz te Švajcarske ambulante su poprilično visoki, pa sam hteo da vidim da li mogu da dobijem neku refundaciju s obzirom da sam imao putno osiguranje za Francusku. Hvala!

  • Poštovani, putno osiguranje prestaje da važi u ponoć onog dana koji je na polisi označen kao dan isteka osiguranja, odnosno sa završetkom boravka u inostranstvu ili prevozom osiguranika u zemlju prebivališta. Smatra se da je vaš boravak u inostranstvu završen u trenutku kada pređete granicu i uđete u Srbiju. Sve do tada, polisa putnog osiguranja je važeća i vi imate pravo da od osiguravajuće kuće tražite nadoknadu troškova, naravno uz prateću dokumentaciju, izveštaje lekara i račune. To što Vam se nezgoda dogodila van Francuske koja je označena kao krajnja destinacija, ne menja stvar s obzirom da ste i dalje bili u inostranstvu, te sa tim u vezi imate pravo na naknadu štete po osnovu polise putnog osiguranja.

 22. Nevena kaže:

  Imam pitanje oko putnog osiguranja. Muž i ja planiramo put u Španiju na leto, ali on je kanadski državljanin. Idemo iz Srbije, preko naše turističke agencije, pa sam htela da vidim da li i on može da kupi putno osiguranje u nekoj osiguravajućoj kući kod nas ili mora u kanadskoj ? Hvala …

  • Poštovani, strani državljanin može kupiti polisu međunarodnog putnog osiguranja ukoliko ima prijavu boravka u Srbiji, i nju mora poneti na uvid prilikom ugovaranja polise. Drugi uslov je da ne putuje u zemlju čiji je državljanin. Ukoliko vaš suprug putuje sa kanadskim pasošem, onda polisa treba da sadrži i napomenu da osiguranje ne važi na teritoriji Srbije i zemlje čiji pasoš osiguranik koristi.

 23. Sanja kaže:

  Kako osiguravajuce drustvo proverava kada je neko napustio zemlju?

  • Tako što prilikom refundiranja troškova osiguranik mora na uvid da dostavi pasoš, a u njemu se vidi datum napuštanja zemlje, i ukoliko se ispostavi da je polisa kupljena nakon napuštanja zemlje onda troškovi neće biti refundirani.

 24. Boban kaže:

  1. Za putnike starije od 70 godina vecina putnih osiguranja pokriva samo ograniceni broj dana, najcesce do 30 dana u godini. Da li postoje ikakvi problemi ako se kupe putna osiguranja kod vise osiguravajucih kompanija tako da svako osiguranje pokriva po 30 dana (ili koliki je vec maksimum po osiguranju)? Naravno, sva osiguranja bi bila kupljena pre prvog dana putovanja, tj. pre izlaska iz Srbije.

  2. Ako se zeli povecati iznos osiguranja, da li je moguce kupiti npr. dva osiguranja za isti period kod dve kompanije? Naravno, u slucaju nadoknade troskova, zbirna potrazivanja od obe kompanije bila bi limitirana placenim troskovima lecenja.

  Najlepse hvala!

  • Suštinski ne biste mogli po istom riziku da izvršite naknadu štete po više polisa osiguranja i zbog toga predlog koji ste vi naveli mislimo da ne bi bio delotvoran. Vama niko ne može da zabrani da kupite kod različitih osiguravajućih Društava dve polise sa istim pokrićem ali kod naplate osiguranja bi mogo da dođe do problema ukoliko se ustanovi da ste se već naplatili po jednoj polisi.

 25. Ines Drenca kaže:

  Postovani,moze li se osiguranje platiti Visa internet karticom?

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

1 × three =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.