Kasko osiguranje za flotu vozila štedi novac - Osiguranik.com

Kasko osiguranje za flotu vozila štedi novac

Opis slike

Nije bespotreban trošak – flotno kasko osiguranje za kompanijska vozila štedi novac, pošto su ona stalno u pokretu, sa različitim vozačima, pa je mnogo veći rizik da dođe do udesa, totalne štete ili krađe. Da firma ne bi morala sopstvenim novcem da popravlja ili kupuje nova vozila, tu obavezu preuzima osiguravajuća kuća

Glavna prednost za firme kod ovakvog ugovaranja kasko osiguranja je to što mogu da dobiju veći popust nego kada individualno zaključuju kasko. Neki tržišni popusti su sledeći:

  • od 5 do 30 vozila: do 10% popusta za celu flotu
  • od 30 do 50 vozila: do 15% popusta za celu flotu
  • preko 50 vozila: do 20% popusta za celu flotu

Imate kompaniju, direktor ste ili ste zaduženi za brigu o voznom parku?

U tom slučaju sigurno znate šta se sve dešava sa firminim vozilima – zaposleni jure i žure da ispoštuju rokove, u stalnom nedostatku parking mesta parkiraju na rizičnim mestima, ostavljaju robu i druge stvari od vrednosti u prtljažniku ili na sedištima, itd.

Ne krivimo radnike – takav je posao, a vreme je novac. Stoga kasko osiguranje predstavlja vrlo pametnu investiciju, pošto ukoliko neko od zaposlenih ošteti/havariše automobil ili dođe do krađe, nećete morati da odvajate firmin novac za popravku ili nabavku novog.

Tu je i čitav niz drugih rizika: grad, poplave, vatra, vandalizam, oštećenja od prolivenih hemikalija, pad predmenta, snega ili leda sa krova…

Takođe, administrativno je bolje i lakše kada kasko osiguranje svih vozila imate na jednom mestu.

Šta pokriva flotno kasko osiguranje

Isto kao kod kasko osiguranja jednog automobila, i kod flotnog osiguranja mogu da se ugovore različiti uslovi, npr. sa krađom ili bez, sa popustom za ugradnju naprednog alarma ili neke vrste elektronske ili fizičke zaštite/blokade, itd.

Da li sva vozila moraju istovremeno da se osiguravaju?

Ne, kasko osiguranje za pojedinačna vozila u vašoj floti možete da uzimate po želji, uz iste uslove kao da to radite odjednom, mada mogu da postoje razlike u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Da li kod flotnog kaskog osiguranja postoje bonus i malus?

Postoje, ali ne u istom obliku kao kod kasko osiguranja jednog vozila. Naime, gleda se ukupan „rezultat“ vaše flote i na osnovu toga se određuje cena kasko osiguranja za svako pojedinačno vozilo.

Vaša flota (vozni park) već ima kasko osiguranje, ali tražite jeftinije ili bolje uslove?

I u tom slučaju naš sajt može da bude od velike pomoći. Kod nas radi tim stručnjaka – u roku od 24 časa od dostavljanja svih neophodnih podataka možete da dobijete uporedni pregled svih ponuda na tržištu.

Kontaktirajte nas (info@osiguranik.com) i dobićete ponude čak 8 osiguravajućih kuća.

Dragan Romčević

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

16 − 14 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.