Sve što treba da znate o osiguranju flote - Osiguranik.com

Sve što treba da znate o osiguranju flote

kasko osiguranje flote

Nije bespotreban trošak – flotno kasko osiguranje za kompanijska vozila štedi novac.

Pošto su ona stalno u pokretu, sa različitim vozačima,mnogo je veći rizik da dođe do udesa, totalne štete ili krađe. Da firma ne bi morala sopstvenim novcem da popravlja ili kupuje nova vozila, tu obavezu preuzima osiguravajuća kuća.

Nastavite da čitate naš tekst, saznajte koje su prednosti flotnog osiguranja, šta ono pokriva i da li vam je potrebno!

Prednosti flotnog osiguranja i odgovori na najčešća pitanja 

Glavna prednost za firme je to što mogu da dobiju veći popust nego kada individualno zaključuju kasko osiguranje. Neki tržišni popusti su sledeći:

  • od 5 do 30 vozila: do 10% popusta za celu flotu
  • od 30 do 50 vozila: do 15% popusta za celu flotu
  • preko 50 vozila: do 20% popusta za celu flotu

Osiguranik je pouzdani partner velikog broja kompanija koje su odličile da nam poklone poverenje, te putem našeg sajta, bez utroška vremena, novca i energije, odabrali jednu od čak 8 ponuda osiguravajućih kuća. U narednim redovima potrudili smo se da vam odgovorimo na sva pitanja u vezi sa flotnim osiguranjem. 

Imate kompaniju, direktor ste ili ste zaduženi za brigu o voznom parku?

Ukoliko ste vlasnik firme, sigurno znate šta se sve dešava sa kompanijskim vozilima – zaposleni jure i žure da ispoštuju rokove, u stalnom nedostatku parking mesta parkiraju na rizičnim mestima, ostavljaju robu i druge stvari od vrednosti u prtljažniku ili na sedištima, itd.

Ne krivimo radnike – takav je posao, a vreme je novac. 

Stoga osiguranje flote predstavlja vrlo pametnu investiciju. Ukoliko neko od zaposlenih ošteti/havariše automobil ili dođe do krađe, nećete morati da odvajate firmin novac za popravku ili nabavku novog.

Tu je i čitav niz drugih rizika: grad, poplave, vatra, vandalizam, oštećenja od prolivenih hemikalija, pad predmenta, snega ili leda sa krova…

Takođe, administrativno je bolje i lakše kada osiguranje svih vozila imate na jednom mestu.

Šta pokriva osiguranje za čitavu flotu?

Isto kao kod dobrovoljnog osiguranja jednog automobila, i kod flotnog osiguranja mogu da se ugovore različiti uslovi, npr. sa krađom ili bez, sa popustom za ugradnju naprednog alarma, ili neke vrste elektronske ili fizičke zaštite/blokade, itd.

Da li sva vozila moraju istovremeno da se osiguravaju?

Ne, kasko za pojedinačna vozila u vašoj floti možete da uzimate po želji, uz iste uslove kao da to radite odjednom, mada mogu da postoje razlike u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Da li postoje bonus i malus? 

Postoje, ali ne u istom obliku kao kod osiguranja jednog vozila. Naime, gleda se ukupan „rezultat“ vaše flote i na osnovu toga se određuje cena za svako pojedinačno vozilo.

Vaša flota (vozni park) već ima osiguranje, ali tražite jeftinije ili bolje uslove?

I u tom slučaju naš sajt može da bude od velike pomoći! 

Kod nas radi tim stručnjaka – u roku od 24 časa od dostavljanja svih neophodnih podataka možete da dobijete uporedni pregled svih ponuda na tržištu.

Kontaktirajte nas (info@osiguranik.com) i dobićete ponude čak 8 osiguravajućih kuća.

Dragan Romčević

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

5 × 1 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.