Prvih 365 dana rada sajta Osiguranik.com - online kupovina osiguranja

OSIGURANIK.com – prvih 365 dana

Sudeći po poslednjih 12 meseci rada portala osiguranik.com, poslovi iz oblasti osiguranja mogu biti i te kako dinamični i uzbudljivi. Ideja o sajtu za on-line prodaju polisa danas je mnogo više od toga, a u protekloj godini naš portal se razvio brže i više nego što smo mogli da pretpostavimo.

Svakodnevno beležimo sve veću posetu, pa smo zbog toga proširili i ojačali naš tim, kao i integraciju sa ostalim sajtovima iz Infostud grupacije. Neki od od najposećenijih portala kod nas u zemlji poput polovniautomobili.com, poslovi.infostud.com i putovanja.info, dobili su opciju kupovine osiguranja preko našeg sajta pa njihovi korisnici više ne moraju ni da ustanu iz stolice da bi došli do polise.

O našem radu i uslugama svakodnevno postujemo na Facebook-u, Instagram-u i LinkedIn-u (zapratite nas ako već niste), ali da bi imali čime da se pohvalimo na društvenim mrežama trudimo se da stalno unapređujemo ponudu i sadržaje.

Širenje ponude i on-line plaćanje

Tokom 2016. sklopili smo ugovore o zastupanju sa deset osiguravajućih društava u Srbiji što je posetiocima sajta donelo bolji kvalitet i veći izbor ponuda na jednom mestu. Ponosni smo na to što je servis za prodaju putnog osiguranja prvi dobio mogućnost plaćanja polise karticom on-line, pa osiguranje možete kupiti bukvalno iz automobila ili sa aerodroma, uz pomoć mobilnog telefona ili laptopa. Nedugo od uvođenja ove opcije, Osiguranik.com je dobio i E-trustmark sertifikat koji potvrđuje da su on-line kupovina i plaćanje preko našeg portala sigurni i pouzdani. Sertifikat našem sajtu dodelio je projekat Razvoj elektronskog poslovanja, koji finansira Evropska unija, a glavni partneri projekta su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo privrede Republike Srbije.

Naš plan je da u budućnosti korisnici mogu da plate polise i ostalih vrsta osiguranja preko interneta, platnim karticama ili preko servisa za on-line plaćanje. Cilj nam je da klijentima ponudimo što više ponuda različitih osiguravajućih kuća, i da sve, od odabira pokrića, do najbolje ponude i samog plaćanja mogu da završe u realnom vremenu na sajtu Osiguranik.com.

Edukacija o osiguranju, ali i o internet kupovini

Posetioci portala Osiguranik.com u 2016. najviše interesovanja su pokazali za kasko osiguranje, putno osiguranje i dobrovoljno zdravstveno osiguranje, a potom i za osiguranje od nezgode na radu i osiguranje domaćinstva. Zabeležili smo skok broja čitalaca tekstova na našem blogu i na Facebook strani, ali smo na osnovu njihovih komentara i pitanja primetili da je većina prilično skeptična prema  osiguravajućim kućama i osiguranju uopšte.

Upravo zbog toga, člancima i drugim informativnim tekstovima, pokušavamo da se borimo protiv zabluda i predrasuda o osiguranju, ali i da ohrabrimo posetioce sajta na odabir i kupovinu same polise preko interneta kroz:

  • informisanje o tome čemu služi određeno osiguranje i zbog čega je korisno
  • skretanje pažnje na uslove i ograničenja u okviru ugovora, da prilikom korišćenja polise ne bi pomislili da su prevareni ili su im uskraćena njihova prava
  • objašnjavanje prednosti on-line kupovine polise
  • novosti u osiguravajućim kućama po pitanju novih proizvoda, uslova i načina ugovaranja

Tekstovi su napisani tako da budu razumljivi širem krugu čitalaca, akcenat je na objašnjavanju specifičnosti i korisnosti različitih vrsta osiguranja čime pokušavamo da privučemo i osobe koje do sada nisu bile zainteresovane za osiguranje. Osim toga, u člancima se detaljno objašnjavaju stručni pojmovi iz oblasti osiguranja, a korisnicima tumačimo uslove ugovora vezane za rizike koje polisa pokriva i načine na koje mogu ostvariti svoja prava. Smatramo da ovakvim, afirmativnim tekstovima podižemo svest o važnosti osiguranja u našoj zemlji i povećavamo poverenje javnosti prema osiguravajućim društvima.

Veliki planovi, ideje i poneka tajna

Svesni smo da je portal Osiguranik.com, kao mesto gde se korisnici mogu informisati o različitim vrstama osiguranja, dobiti najbolje ponude i na kraju kupiti polisu on-line, svojevrsni pionirski poduhvat kod nas. Međutim, već sada je jasno da su klijenti zainteresovani i zadovoljni našim uslugama, o čemu najbolje govore pozitivna iskustva koja su sa nama podelili zadovoljni korisnici.

[testimonial_rotator id=1212]

S druge strane, kolege iz osiguravajućih kuća sa kojima sarađujemo prepoznale su nas kao odgovornog i lojalnog partnera, i u budućnosti planiramo proširenje saradnje kako bi privukli nove klijente i ponudili kvalitetniju, bržu i kompletniju uslugu. Realizovani su planovi prodaje za 2016., pa sa razlogom očekujemo još bolje rezultate u narednoj godini. Imamo jasnu viziju, planove i sjajne ideje za naredni period, ali ne možemo baš sve sada da otkrijemo – nešto mora da ostane i tajna. Zato vas pozivamo da nas pratite i podržite i u 2017. godini, u kojoj ćemo nastaviti da vam približavamo svet osiguranja, i truditi se da vam još više olakšamo kupovinu svih osiguravajućih proizvoda putem interneta.

Srećne predstojeće praznike, želi vam tim sajta Osiguranik.com!

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

sixteen − twelve =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.