Putno osiguranje za bezbrižniji odmor - Osiguranik.com

Putno osiguranje za bezbrižniji odmor

putno osiguranje online

Ako planirate odmor bez polise putnog osiguranja sigurno spadate u one hrabrije koji su ubeđeni da ništa ne može da vam se desi. Međutim, šta ako baš tada Marfi umeša svoje prste i odmor postane prava noćna mora? Izgubili ste dokumenta, dobili ste alergiju prvi put u životu.. Ako na to dodate stavku da su troškovi lečenja u inostranstvu mnogo veći, pa tako nekada mogu da vas koštaju više nego i celokupan aranžman za letovanje, vredi li rizikovati?

Oni iskusni putnici će reći da ne. Jer, koliko god se trudili da izbegavate avanturističke poduhvate i sa sobom nosite punu torbu lekova, neke situacije se ne mogu predvideti. To najbolje znaju oni koji imaju decu. Zato, umesto da stavite na kocku i odmor i svoje zdravlje i svoj novac osigurajte na vreme da vam dani odmora prođu što opuštenije.

Koje vrste putnog osiguranja postoje?

Pođimo od pretpostavke da samo jedan pregled u Grčkoj može da vas košta minimalno 50 evra, a uz to neophodno je pribaviti i adekvatnu terapiju. Na taj način ste već u startu potrošili skoro duplo više novca nego da ste uplatili standardno zdravstveno osiguranje za četvoročlanu porodicu. Naime, standardno porodično putno osiguranje za 10 dana iznosi 3.503 dinara. Ova vrsta osiguranja pokriva troškove lečenja, lekova i ortopedskih pomagala. Zahvaljujući ovom osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do akutne zubobolje ili iznenadne hospitalizacije i operacije. Za one najgore situacije kao što su transport nakon lečenja ili transport posmrtnih ostataka, bez polise osiguranja, potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada evra. Retko ko sa sobom na odmor nosi toliki novac, pa se najčešće čeka pomoć prijatelja i rođaka, što ume da potraje. Tada nikome nije do dodatnih problema, a svaki minut se čini kao da je večnost. Zato su i ovi troškovi pokriveni standardnim putnim osiguranjem.

Ako želite da svoje putovanje učinite još sigurnijim za nepredviđene situacije tu su komfort i ekskluziv paketi osiguranja. Ovi paketi, pored pokrića standardnih medicinskih troškova, nude i usluge koje su i više nego dobrodošle u nepredviđenim situacijama. Tako je u komfort paket osiguranja uključena i urgentna isporuka lekova, kao i nadoknada u slučaju gubitka ili krađe prtljaga kao i prevodilačke usluge.

S druge strane, eksluziv paketom osiguranja, koje iznosi 6.922 dinara za četvoročlanu porodicu, pokriveni ste na samo u slučaju nestanka prtljaga, već vam je na raspolaganju i administrativna pomoć u slučaju krađe pasoša, kao i pronalaženje advokata. U cenu ovog paketa osiguranja uračunati su i troškovi posete u bolnici, ali troškovi avionske karte za maloletne osobe koje su ostale bez nadzora odraslih.

Bitno je istaći da, za bilo koju polisu osiguranja da se odlučite, call centar vam stoji na raspolaganju 24 sata svih sedam dana u nedelji, a prijava štetnih događaja moguća je i preko Vibera. Budite sigurni da ćete dobiti sve informacije u vezi sa najbližom bolnicom ili gde da nabavite lekove koji su vam prepisani.

Putno osiguranje nije samo za ležeran odmor

Svi oni koji su morali da menjaju čak i nekoliko avionskih letova da bi stigli do svog odredišta znaju koliko to ume da bude naporno i stresno. Uvek u trci da se ne propusti naredni let. Za takva putovanja eksluziv paket je pravo rešenje jer su vam troškovi propuštenog ili otkazanog leta pokriveni ovim osiguranjem.

Važno je istaći da ovi paketi putnog osiguranja nisu predviđeni samo za one koji idu na odmor, već su i dodatna sigurnost ukoliko planirate poslovni put. Stres i umor su najveći fakotori rizika kada su u pitanju poslovna putovanja. Pa čak i kada pokušate da ih svedete na razumnu meru, postoje situacije koje jednostavno nisu pod vašom kontrolom. Zato, ne fokusirajte se samo na posao, već mislite i o sopstvenom dobru.

S druge strane, svi oni koji vole aktivan odmor, a odmaranje na plaži ili u hotelu im služi samo da bi sumirali svoje adrenalinske avanture trebalo bi da znaju da ovi paketi osiguranja ne obuhvataju osiguranje za sportiste. Za tako nešto, predviđena je posebna polisa osiguranja kojom su pokriveni troškovi lečenja i saniranja sportskih povreda.

Do polise za samo tri minuta
Mi ne možemo da vam učinimo putovanje lepšim, ali zato možemo da vam pomognemo da na put krenete bez dodatnog rizika i bezbrižni. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati. Pa čak i da se za putno osiguranje odlučite čak i kada ste skoro stigli pred carinsku kontrolu, budite sigurni da će polisa biti na vašoj imejl adresi biti već u roku od nekoliko sekundi. Uverite se i sami kupite i vi putno osiguranje online.

Jelena Stjepanović

Jedan komentar na “Putno osiguranje za bezbrižniji odmor”

  1. Mica kaže:

    Kao hronicni bolesnik nikada nisam posla na put bez osiguranja, barem osnovnog i visestruko mi se isplatilo.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

3 × 3 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.