Bezbedno putovanje za vreme pandemije - Osiguranik.com - Osiguranik.com

Bezbedno putovanje za vreme pandemije – Osiguranik.com

Planirate putovanje? Bilo da se radi o poslovnom putu ili porodičnom odmoru uvek je dobro obezbediti putno zdravstveno osiguranje. Ovim osiguranjem ćete zaštititi sebe i svoje najbliže ako se na putu desi neka nezgoda ili bolest.

Putno osiguranje nije obavezno osiguranje, i stvar je vašeg izbora. Može se ugovoriti kao individualno, grupno ili porodično.

„Zlu ne trebalo“, ali zaključenje putnog zdravstvenog osiguranja uvek je preporuka. Cena osiguranja je daleko niža u odnosu na troškove lečenja koje biste morali izdvojiti ako putujete bez polise osiguranja.

U novom okolnostima usled pandemije korona virusom možete zaključiti polisu putnog zdravstvenog osiguranja sa dodatnim pokrićem za slučaj oboljevanja od kovida-19.

Osiguravajuća društva su danas pored redovnog uvela i ovo dodatno osiguranje, gde se na osnovni iznos polise vrši doplata određenog iznosa.

Kao i kod običnog putnog osiguranja tako i kod dodatnog osiguranja obezbeđuje se pokriće za vrlo skupa lečenja u inostranstvu, tako što ćete zauzvrat uplatiti niske iznose osiguranja (recimo po danu 1 ili 2 evra).

Polisu zaključujete pre putovanja. Polisa se može kupiti  online putem našeg sajta i sekcije za onlajn kupovinu putnog osiguranja . Prilikom ugovaranja polise putnog osiguranja potrebno je označiti da se želi zaključiti i pokriće za Covid 19.

Kada ugovarate dodatno pokriće za Covid važno je obratiti pažnju na osigurane slučajeve (rizike) koji su pokriveni ovim osiguranjem. Zbog toga na našem sajtu u uporednom pregledu ponuda možete transparetrno da uporedite proizvode osiguravajućih društava po svakom riziku zasebno.

I putno osiguranje za slučaj kovida može biti individualno, grupno ili porodično. Za uzvrat sve zdravstvene troškove do ugovorenog limita ne snosi osiguranik već osiguravajuće društvo.

Šta može da obuhvata polisa dodatnog putnog osiguranja u slučaju oboljenja kovid-19?

  • testiranje usled simptoma korona virusa
  • troškove neophodne medicinske pomoći i lečenja
  • troškove dijagnostike
  • troškove hospitalizacije
  • troškove prevoza kako bi se obezbedila odgovarajuća medicinska pomoć ili hitna medicinska intervencija
  • nabavku lekova
  • ako je to potrebno troškove transporta putnika koji se razboleo u Srbiju (do iznosa koji je obezbeđen polisom)
  • i dr.

Proverite šta je sve od ovih situacija obuhvaćeno polisom dopunskog osiguranja, jer različita osiguravajuća društva imaju različite uslove.

Prilikom putovanja ne zaboravite na preventivne mere, mere zaštite i uslove za ulazak u neku zemlju.

Ako putujete u inostranstvo ispoštujte sve preventivne mere koje se zahtevaju u određenoj zemlji.

Vodite računa o merama zaštite koje važe na određenom mestu, o zaštitnim maskama, merama dezinfekcije, posebno na javnim mestima i tamo gde se okuplja veći broj ljudi.

Svaka zemlja ima svoje svoje uslove za ulazak u zemlju. Za svakog ko želi da uđe u određenu zemlju potrebno je da se prethodno dobro informiše o uslovima za ulazak u zemlju i procedurama koje se moraju ispoštovati.

Vezano za naše državljane neke zemlje su otvorile svoje granice, neke su ostale i dalje zatvorene.

U neke zemlje možete ući slobodno uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati (Bosna i Hercegovina, Slovenija).

U neke zemlje je dozvoljen ulazak samo za osobe koje imaju regulisan boravak (Norveška, Finska, Švedska, Holandija, Francuska,  Češka, Švajcarska, Kanada).

U neke države nije moguće ući, sem za određene kategorije. Tako u Grčku mogu da uđu osobe koje imaju regulisan boravak i određene kategorije građana – studenti, vozači kamiona, sezonski radnici u poljoprivredi i dr. U Italiju se ne može ići u turističke svrhe, a odobren je ulazak iz poslovnih i zdravstvenih razloga, školovanja i dr.

U neke zemlje nije dozvoljen ulazak, ali moguć je tranzit.

Pored ograničavanja kretanja moguće je i ograničenje ili zabrana boravka u hotelu ili nekom drugom smeštaju.

Zato se prethodno dobro informišite da li je dozvoljeno putovanje u neko odredište kao i dostupnost smeštaja. Takođe, da li je dozvoljeno da se rezervišu karte i smeštaj uz mogućnost povraćaja novca.

Najbolje je da se informišete putem pouzdanog izvora, a to je sajt Ministarstva spoljnih poslova. S obzirom da se situacija stalno i često menja preporučljivo je da se često proveravaju izvori informacija na zvaničnim sajtovima ili kontaktira diplomatsko-konzularno predstavništvo određene zemlje u Beogradu.

Ukoliko vam zatreba pomoć, tim naših stručnjaka za osiguranje vam je dostupan putem imejla, telefona ili Vibera.

Pozovite nas svakog radnog dana od 09h do 17h: 011 7850-487, 011 7850-488

Pišite nam: info@osiguranik.com

 

Autor: Brankica Srdić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

4 × 1 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.