5 razloga zašto bi trebalo da se osigurate od profesionalne odgovornosti - Osiguranik.com

5 razloga zašto bi trebalo da se osigurate od profesionalne odgovornosti

Uspešni ste u svom poslu, imate dovoljno znanja i iskustva, ali sigurno nekada pomislite šta ako se negde potkrade greška? Loš glas među klijentima i ljudima iz struke ne samo što može da naruši vašu reputaciju, nego može da dovede u pitanje i vaše poslovanje. A kada se setite koliko ste truda i novca uložili u svoj posao sigurno je da ne želite da sve to stavite na kocku.

Osiguranje od profesionalne odgovornosti upravo služi tome da zaštiti vaš posao kako od finansijskih gubitaka, tako i u slučaju tužbe od strane trećeg lica, odnosno klijenta.

U prethodnom tekstu smo objasnili kome je namenjeno osiguranje i u kojim uslovima vam pruža zaštitu, a sada ćemo vam objasniti i zašto je osiguranje od profesionalne odgovornosti bitno za vaš biznis.

  1. Kolika je cena greške?
    Sigurno je da svi grešimo, ali najčešće klijenti baš i ne žele da vam progledaju kroz prste, pogotovo ako zbog vašeg propusta imaju velike materijalne gubitke. Bilo da nadoknadu traže na sudu ili od vas lično, uz osiguranje od profesionalne odgovornosti vaše finansije neće biti dovedene u pitanje. Šteta će biti isplaćena trećem licu, a vaše poslovanje neće biti pred bankrotom.
  2. Klijent kao iz pakla
    Bilo da ste advokat, revizor ili stečajni upravnik, da li ste nekada imali osećaj da vas je klijent platio samo da bi dobio onu procenu koju je sam zamislio? Jednostavno ne želi da poveruje u drugačiji ishod i odbija da plati vašu uslugu pod izgovorom da niste adekvatno obavili posao? Čak i kada je takav nezadovoljni klijent u pitanju, može se desiti da vaš spor završi na sudu. Profesionalno osiguranje vam i tada nudi podršku, pa će sudski troškovi biti u potpunosti pokriveni. Kada stavite na papir koliko košta advokat za samo jedno ročište, žalbe, tužbe, sudske takse… Sigurno je da to nije mala stavka, pogotovo za firme koje tek pokušavaju da utemelje svoje poslovanje.
  3. Odgovornost među zaposlenima
    Ukoliko ste vlasnik firme verovatno znate koliko je važno da zaposleni svoj posao obavljaju savesno i profesionalno. Ukoliko ste osigurali sve zaposlene, jasno ćete im pokazati kakav pristup poslu od njih očekujete. Znaće da ste spremni ulažete u svoj biznis, ne izlažete se velikom riziku, ali da od njih očekujete adekvatno znanje i posvećenost poslu. S druge strane, ako ste osigurali svoje zaposlene od profesionalne odgovornosti, to u neku ruku znači da brinete i o njihovim finansijama.
  4. Samopouzdanje
    Kada ste u strahu da ne pogrešite najčešće se desi da do greške i dođe. Zato vam osiguranje od profesionalne odgovornosti daje sigurnost kada je u pitanju obavljanje vaše delatnosti. Uz mnogo više samopouzdanja završićete dogovorene obaveze jer znate da imate garancije koje vas štite.
  5. Klijenti vam više veruju
    Kažu da je najbolja reklama preporuka, ali ni to ne mora uvek biti tačno. Klijenti žele uslugu od eksperta, ali vrlo često mogu da se pitaju da li će ta usluga biti adekvatna. Kada im jasno ukažete da imate osiguranje od profesionalne odgovornosti sigurno je i da će vam klijenti više verovati. Jer na taj način dokazujete ne samo da mislite o sopstvenom poslovanju, već i da će i oni u slučaju greške biti zaštićeni.

Pre nego što se odlučite za osiguranje od profesionalne odgovornosti, probajte da odgovorite na nekoliko pitanja:

  • Koje su to greške koje mogu da se dese?
  • Koliko bi nas ta greška koštala?
  • Koliko mesečno možemo da izdvajamo za osiguranje?

Sada kada znate odgovore na sva tri pitanja možete poslati zahtev za uporedni prikaz ponuda na tržištu putem upitnika na našem sajtu ili nas kontaktirati. Verujte nam, greške ne moraju uvek da budu skupe, samo je potrebno na vreme se osigurati od njih.

Ivana Filimonović

Jedan komentar na “5 razloga zašto bi trebalo da se osigurate od profesionalne odgovornosti”

  1. Dragana kaže:

    O ovome nisam razmisljala, ali je zapravo interesantna pojava. Pogotovo ako razmisljamo o klijentima.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

ten + 17 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.