Zdravstveno osiguranje za strance - Informišite se - Osiguranik.com

Zdravstveno osiguranje za strance u Srbiji

zdravstveno osiguranje za zaposlene

Zdravstveno osiguranje za strance u Srbiji jedan je od osnovnih uslova za regulisanje privremenog boravka na teritoriji naše zemlje.

Stoga, ukoliko planirate da u Republici Srbiji boravite duži vremenski period, neophodno je da odaberete zdravstveno osiguranje uz koje ćete u svakom trenutku osećati sigurno.

Nastavite sa čitanjem našeg teksta, otkrijte koje je zdravstveno osiguranje za strance najbolji izbor za vas, koja dokumentacija vam je neophodna, šta ono pokriva i sva druga važna pitanja. Naš tim ima odgovore za vas!

Zašto je potrebno zdravstveno osiguranje za strance dok borave na teritoriji Srbije?

Kao što smo već istakli, bilo da vam je potreban privremeni boravak ili stalni boravak u Srbiji, zdravstveno osiguranje za strane državljane je propisano zakonom kao jedan od osnovnih uslova za odobrenje boravka.

Međutim, to nije jedini razlog da nabavite svoju polisu.

Drugi razlog je možda još i važniji – osećaj sigurnosti i bezbrižnosti gde god se zaputili na teritoriji naše zemlje. Kada imate polisu osiguranja, ne morate se plašiti obične prehlade, ali ni ozbiljnijih situacija za koje su vam potrebni lekovi i pregled lekara specijalista.

Kako biste zaista bili potpuno sigurni, važno je da odaberete osiguravajuću kuću koja vam nudi polise sa dobrim pokrićem i po pristupačnim cenama. Samostalno istraživanje interneta, ili odlazak do osiguravajućih kuća lično može potrajati satima, odnosno danima i biti vam izuzetno naporne aktivnosti sa puno papirologije.

Zato smo mi tu, da ovaj proces obavimo za vas – brzo i jednostavno.

Kako izgleda proces dobijanja DZO za strance putem sajta Osiguranik.com?

Osiguranik.com je sajt putem kojeg ćete u svega nekoliko klikova dobiti ponudu nekoliko osiguravajućih kuća, sa istaknutim iznosom pokrića, pokrivenim rizicima, napomenama i okvirnim cenama.

Za okvirne informacije, kao prvi korak, potrebno je da na ovom linku popunite upitnik za kupovinu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, istaknete vaš datum rođenja i pol. Potom, pređite na sledeći korak i dobićete izlistane pakete. Na kraju ostavite dodatne informacije, kontakt podatke i mi ćemo vam se ubrzo javiti sa ponudama!

Šta pokriva polisa osiguranja i koje su vam opcije?

Osigurana suma, odnosno visina pokrića zavisi isključivo od vaše odluke i izbora paketa. Sa druge strane, premija osiguranja (cena koju ćete plaćati) koju će osiguravajuća kuća odrediti zavisi od vašeg zdravstvenog stanja, pola i godina starosti.

U nastavku vam predstavljamo sve što treba da znate.

Ukoliko ste zainteresovani za dobrovoljno zdravstveno osiguranje putem našeg sajta, ili ste predstavnik kompanije kojoj treba ovaj vid usluge, uvek nas možete kontaktirati. Pošaljite nam mejl na adresu info@osiguranik.com ili pozovite na neki od brojeva:

+38111 7850-487
+38111 7850-488

Naši stručni zaposleni su spremni da vam odgovore na sva pitanja i zahteve.

dobrovoljno-zdravstveno-osiguranje-za-strance

Zdravstveno osiguranje za strance sa privremenim boravkom

Za kraći boravak do 90 dana za strane državljanje, najveći broj ljudi bira osiguranje koje pokriva hitne situacije u kojima je osiguranik životno ugrožen.

Ovaj tip osiguranja dovoljan je za podnošenje zahteva za privremeni boravak koje strani državljani podnose u MUP-u i osim zdravstvenog osiguranja biće vam potrebna sledeća dokumentacija:

  • važeći pasoš
  • dokaz o sredstvima za izdržavanje tokom boravka
  • prijava adrese boravišta ili stanovanja u Srbiji
  • dokaz o uplati administrativne takse
  • dve fotografije u boji (35×45 mm, anfas)
  • popunjen formular

Osim toga, u zavisnosti od razloga boravka biće vam neophodna i dodatna dokumentacija o kojoj se možete raspitati kod nadležnih državnih organa.

Zdravstveno osiguranje za strance sa boravkom dužim od 90 dana

Za boravak duži od 90 dana, posebno za privremeni boravak duži od godinu dana, odličan izbor je polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za strane državljanje sa većim pokrićem.

Koje situacije su pokrivene?

Zavisi od vašeg izbora osiguravajuće kuće i paketa.

Neki od osnovnih pokića u paketu su laboratorijske analize, pregled lekara opšte prakse i specijaliste, ultrazvuk, rendgen, kao i pojedine ambulantne intervencije. Osim toga, u paket može biti uključena zdravstvena zaštita trudnica, kao i neke od ozbiljnijih procedura. Naša preporuka je u da u polisu uvek uključite jedan sistematski pregled godišnje, bilo da se radi o individualnom ili kolektivnom osiguranju zaposlenih.

Upravo za ovakve situacije, nepogrešiv izbor je kontaktiranje našeg tima koji će na vaš upit odgovoriti efikasno i brzo, dati vam konkretne i tačne informacije, predloge i istaći nekoliko najboljih ponuda koje odgovaraju vašim potrebama.

Ne brinite, ne morate da čekate u redovima i bavite se administracijom.

To radimo mi.

Kod nas možete odabrati manje i veće pakete koje plaćate na mesečnom nivou. Cena paketa, odnosno premija osiguranja zasniva se na osnovu vašeg pola, zdravstvenog stanja i godina starosti.

Za ovakvo osiguranje potrebno je da nam date vaš privremeni matični broj (evidencioni broj), popunite upitnik o zdravstvenom stanju i najvažnijim informacijama i to je to!

Ista je situacija i sa kompanijama koje planiraju da zaposle strane državljane. Ne zaboravite da na vreme započnete proces, jer kod većine osiguravajućih kuća za fizička lica postoji karenca (početni period tokom kog se osiguranje plaća, ali nije aktivno) od 2 meseca.

Kada kompanija osigurava jednog stranog državljanina, za njega se radi polisa za fizičko lice. U ovom slučaju karenca je 2 meseca. Kompanije sa više od 3 zaposlena, koje već imaju DZO, jednostavno mogu uključiti novog zaposlenog u polisu, uz ime, prezime, matični broj i datum sa kojim ga uključuju. Tada nema karence i od prvog dana se može koristiti osiguranje.

Ako planirate duže da se zadržavate u Srbiji i imate uslove za stalni boravak, biće vam potrebno osiguranje sa većim pokrićem.

Na ovaj način ne samo da ćete se osećati bolje i bezbrižnije, već uštedeti novac koji biste inače dali u situacijama kada imate prehladu, grip, ali i ozbiljnije situacije poput povreda, iznenadnih bolesti, potrebom za bolničkom i vanbolničkom lečenju.

Osiguranik tim je uvek tu da vam izađe u susret, brzo odgovori na vaše zahteve i pomogne vam da dođete do najboljeg rešenja. Naše usluge su poptuno besplatne, pa ne morate brinuti ni o ovom segmentu. Nadamo se da vam je naš tekst bio koristan i pružio vam sve važne informacije!

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.