Prednosti uzimanja životnog osiguranja kod nas - Osiguranik.com

6 prednosti za ugovaranje polise životnog osiguranja putem Osiguranik.com

Ugovaranje polise životnog osiguranja je još uvek kod nas tema koja kod korisnika izaziva konfuziju i neku vrstu zebnje da je to rizična, nepouzdana ili nepredvidiva usluga. Međutim, sa nama to nije slučaj, a naš zadatak je upravo da olakšamo svima vama koji se dvoumite ili imate nedoumice vezane za ugovaranje polise životnog osiguranja da donesete odluku koja može da vam pozitivno promeni život.

Na ovu temu smo već puno puta pričali, ali ovaj put želimo da joj pristupimo iz ugla našeg iskustva i toga na koji način, čime i koliko mi ispred Osiguranik.com sajta, kao zastupnici u osiguranju, možemo da vam budemo od pomoći.

Koji su glavni elementi životnog osiguranja u Srbiji?

Glavni elementi životnog osiguranja uglavnom se tiču potencijalnih rizika i pokrića kada dođe do onih nemilih slučaja i nepredviđenih okolnosti. Susrećemo se sa brojnim slučajevima u kojima je životno osiguranje nekome značilo razliku između života i smrti (ugovoreno pokriće za teže bolesti), a za porodicu pomoć i spas u situaciji u kojoj im niko ne bi pozavideo.

Glavna vrednost životnog osiguranja se odnosi na osigurane rizike koji su vezani za situacije u kojima mogu biti ugroženi:

  • zdravlje,
  • život,
  • egzistencija porodice,
  • druge okolnosti.

Koje je životno osiguranje idealno za mene?

Kada je reč o tome koji je izbor životnog osiguranja idealan za vas, odgovor na ovo pitanje zavisi od više faktora, a ovo su neki od njih:

  • vrste posla kojim se bavite
  • stila života
  • životnih okolnosti
  • finansijskih mogućnosti
  • vaših potreba.

To koje životno osiguranje možemo da vam preporučimo zavisi od nekoliko elemenata:

  • ko zavisi od Vas?
  • kolika je Vaša porodica?
  • da li je u osiguranje uključen i vaš partner?
  • da li su u Vaše osiguranje uključena i Vaša deca?

Važni su i planovi koje imate kao deo strategije vezane za svoje osiguranje, kako dok ono traje, kao i vezano za cilj koji želite da postignete njegovom isplatom.

O ovome smo već dosta opširno pisali u članku Pogrešna percepcija životnog osiguranja u Srbiji.

6 stvari zbog kojih je Osiguranik.com vaš pravi izbor

1. Ponude svih osiguravača na jednom mestu

Kada nam vi kao korisnik pošaljete upit, mi ćemo se potruditi da jasno i brižljivo ispitamo sve vaše potrebe, a onda za vas MI istražujemo tržište. Shodno svim vašim parametrima, potrebama, uputstvima i željama, kreiramo i šaljemo vam personalizovani i potpuno transparentan uporedni pregled ponuda 5 do 6 osiguravajućih društava.

2. Velika ušteda vremena

Ovakav pristup vama štedi vreme, ali i daje vam sigurnost da ste dobili zaista proverene i pouzdane informacije. Zašto? Zato što biste u suprotnom izgubili sate i sate idući od jedne do druge osiguravajuće kuće trošeći vreme na sastanke sa agentima i analiziranje obimnih i brojnih stranica njihovih ponuda.

3. Nema sukoba interesa u smislu da se favorizuje jedna osiguravajuća kuća ili proizvod

Samim tim što sarađujemo sa svim osiguravajućim kućama, apsolutno ne favorizujemo ni jednu od njih niti neku njihovu ponudu, već uvek i isključivo gledamo vaš interes kao klijenta i predstavljamo onu najbolju za vas i vaš specifične i konkretne potrebe kada je reč o osiguranju.

4. Klijent je uvek ispred mesečnog targeta ili provizije

Radeći dugo u internoj prodaji, Ivan Stamenković, Koordinator prodaje životnog osiguranja ističe da je primetno to da se često klijentima ne prodaju najbolji programi u nekoj određenoj osiguravajućoj kući, već uglavnom budu istaknuti oni koji agentu donose najbolju zaradu odnosno one koje preko kojih će agenti što pre ostvariti mesečne planove kako bi zadržali zaposlenje i zadovolji kompanijske targete. Što kod nas nije slučaj.

5. Stručno i kvalitetno savetovanje, Tumačenje sitnih slova

Slično tački 3, odnosno konceptu objektivnosti i posvećenosti interesu klijenta. Uočili smo da prodajne tehnike nekada i to često u internoj prodaji nude klijentima obećanja koja se odnose na manje realne dobiti ili kamate. Često se prećute ranija zdravstvena stanja koja klijent ima, sa ciljem naravno prodaje polise osiguranja. Međutim, ovo apsolutno nije preporučljiva praksa, jer kada dođe do naplate, vrlo lako se nađete u problemu, a to ne želite da se desi.

6. Briga o klijentu posle ugovaranja polise

Kada klijenti ugovaraju polise Životnog Osiguranja preko internih prodaja, prvi i jedini put se sa svojim agentima vide samo tada kada kupe polisu osiguranja. Problem nastaje onda kada taj agent napusti osiguravajuće društvo. Ovo nije redak slučaj, a onda je česta praksa da se desi da o klijentima niko na kraju ne vodi računa. Srećom, globalni trend personalizovane usluge i digitalizacije pomoći će u rešavanju ovog problema. S druge strane, naša briga o klijentu je vezana upravo za to da ga vodimo kroz ceo period trajanja osiguranja. Tu smo da mu pomognemo oko svih zahteva, uplata, dugovanja, ne zadržavamo se samo na Životnom Osiguranju, već smo tu i za Kasko osiguranje, Dobrovoljno zdravstveno osiguranje, Putno osiguranje, i sve ostale vrste osiguranja koje postoje na tržištu.

Važno je da istaknemo da pružamo našim klijentima aktivnu pomoć u zahtevima prema osiguravaču, kao i pomoć prilikom procedura naplate štete, prikupljanja dokumentacije i upoznavanja sa procedurama.

Vaš Tim Osiguranik.com

Ukoliko vam zatreba pomoć, tim naših stručnjaka za osiguranje vam je dostupan putem imejla, telefona ili Vibera.

Pozovite nas svakog radnog dana od 09h do 17h: 011 7850-487, 011 7850-488

Pišite nam: info@osiguranik.com

autor: Brankica Srdić

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

eight − 7 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.