Dobrovoljno zdravstveno osiguranje kao dodatni stimulans za zaposlene - Osiguranik.com

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje kao dodatni stimulans za zaposlene

Koliko je teško pronaći dobrog i kvalitetnog radnika to najbolje znaju menadžeri i vlasnici privatnih firmi koji se na različite načine dovijaju kako da pronađu i zadrže kvalitetan kadar. Veće plate, bonusi i slobodni dani zvuče super, ali poslodavci zaboravljaju da na raspolaganju imaju još jednu opciju koja je korisna i njima i zaposlenima.

Kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje (DZO) omogućava zaposlenima da koriste usluge privatnih medicinskih ustanova, kao i pojedinih državnih bolnica, ali daleko komfornije i brže nego da idu preko obaveznog osiguranja.

Radnici koji su iz Srbije otišli poslom na zapad, često su govorili „ne dao ti Bog da se razboliš u inostranstvu“, zbog paprenih cena zdravstvenih usluga. Nažalost, slično se danas govori i kod nas, ali ne toliko zbog cena, već zbog lošeg stanja u zdravstvu koje ne ide na bolje. Zaposleni sa polisom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, pored ostalog ne moraju ni da brinu o manjku osoblja, čekanju u redovima ili kilometarskim listama za preglede kod specijalista.   

Šta DZO za zaposlene donosi poslodavcu ?

Prednosti lečenja na privatnim klinikama i domovima zdravlja su očigledne, ali i za firme postoje jasni razlozi zbog kojih je dobro da njihovi zaposleni imaju polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Pre svega, imaćete zdravog radnika – svaka polisa praktično podrazumeva jedan sistematski pregled godišnje. Ukoliko se zaposleni razboli, bićete sigurni da je dobio najbolju zdravstvenu negu, da lekar nije štedeo na lekovima ili preskočio pregled koji je možda bio potreban.

Da bi uopšte dobili uput za specijalistički pregled, pacijenti često čekaju i po nekoliko sati u redu kod lekara opšte prakse, a onda i duže kod samog specijaliste. Praktično, može se desiti da vaš zaposleni samo u redovima po javnim bolnicima i domovima zdravlja izgubi dva dana, a da lečenje i ne počne. Sa polisom DZO, pregledi se zakazuju telefonom u privatnim, pa i u državnim ustanovama, uz konsultacije sa operatorom o tome koji su doktor i klinika najbolji za konkretan problem. Na taj način štedite vreme vašem radniku i istovremeno znate kada na njega možete da računate.

Kvalitetna i komforna zdravstvena zaštita koju obezbedite svom zaposlenom sigurno će uticati na to da se oseti zbrinutim i važnim za preduzeće. Iz toga proizilazi veća lojalnost i shvatanje da radi i za sebe, a ne samo za gazdu i neku bezličnu korporaciju. Osim toga, firme mogu ugovoriti  i osiguranje za članove porodica svojih radnika. Voleli bismo da vidimo koji to bonus ili povećanje plate može da proizvede sličan efekat.

U skladu sa tim, polise kolektivnog DZO koje zaključuju firme, uvek imaju bolje uslove i pokrivaju više rizika nego one koje bi, za isti novac, zaključio zaposleni individualno. Zbog toga nije isto da li ćete nekome uvećati platu ili dati bonus u iznosu vrednosti polise, već je i za vas i za njega bolje da ga osigurate kao firma. Na kraju krajeva, višak novca uvek može potrošiti i na nešto drugo, a ovde znate da ste mu obezbedili zdravstvenu zaštitu koja i vama koristi.

Kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje daje mogućnost menadžmentu kompanije da se opredele za različite pakete osiguranja u okviru svojih timova. Recimo, za menadžment se može ugovoriti premijum paket osiguranja, koji bi obuhvatao pokrića kakva su bolničko lečenje, hirurške intervencije, stomatologija, dok se za zaposlene može ugovoriti paket vanbolničkog lečenja. Moguće su različite varijante koje se uklapaju u vaš budžet i ciljeve koje želite da postignete.

 Kako do najbolje ponude na tržištu za ovo osiguranje?

  1. Prvi korak je da putem našeg sajta popunite upitnik za dobrovoljno zdravstveno osiguranje (ubrzo nakon toga ćete dobiti u jednoj tabeli  uporedni pregled svih ponuda sa tržišta i prema ceni i prema obuhvaćenim paketima usluga)
  2. Drugi korak je analiza ponude uz pomoć stručnjaka sa našeg sajta, koji vam stoje na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije.
  3. Treći korak je odabir ponude (ukoliko ste zainteresovani da ugovorite osiguranje) i proces zaključivanja polise (naš zadatak u ovom koraku je prikupljanje svih dodatnih dokumenta i izdavanje polise)

Možete nas kontaktirati i putem telefona +381 66 88 55 856 (koleginica Milena Trifunović).

Bitno je da znate da je naša usluga potpuno besplatna.

Tim sajta Osiguranik.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

19 − twelve =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.