Osiguranja presudila – Japanci prave najbezbednije automobile - Osiguranik.com

Osiguranja presudila – Japanci prave najbezbednije automobile

Čak i u Srbiji, zakletoj na vernost nemačkoj auto-industriji, vozači priznaju kvalitet japanskih vozila, a nova potvrda stigla je iz američkih osiguravajućih kuća. Automobili japanskih brendova dominiraju listom od 48 najbezbednijih vozila koju je sastavio američki Osiguravajući institut za bezbednost auto-puteva. Prednjače Toyota, Subaru i Honda sa čak 23 modela, a Mazda je kao šlag na tortu dodala i tri svoja automobila. Poređenja radi, Folksvagen grupacija zajedno sa luksuznim brendom Audi plasirala se na listu sa ukupno sedam vozila.

O tome koliko je ova lista američkih osiguravača objektivna najbolje govori podatak da je samo jedan automobil proizvođača iz SAD-a ušao na listu, i to Chrysler 200. Inače, da bi se vozila plasirala kao najbezbednija u klasi moraju da osvoje po pet zvezdica u svakom od pet testova sudara (eng. crash-test). Testovi su ove godine dodatno pooštreni, kako bi se pokazao napredak koji pojedini proizvođači ostvaruju i kako bi se druge fabrike motivisale da ulažu u bezbednost.

Rad Osiguravajućeg instituta finansiraju osiguravajuća društva koja posluju u Americi i koriste njihove nalaze u određivanju stepena rizika različitih vozila. Zbog toga ove rezultate i liste američki kupci smatraju najmerodavnijima kada je u pitanju bezbednost automobila.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

thirteen + 10 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.