Prednosti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja - Osiguranik.com

Zašto je dobrovoljno zdravstveno osiguranje dobra investicija?

Koliko često ste čuli rečenicu „Vreme je novac“?  Pokušajte sada da je malo promenite i razmislite da li vreme može da znači i život? Kada je zdravlje u pitanju i novac i vreme su vrlo bitni faktori. Regularno zdravstveno osiguranje nudi vam mogućnost „besplatnog lečenja“. Ali, koliko ste zapravo puta iskoristili to pravo i koliko puta ste preglede, analize, specijaliste plaćali dodatno iz svog džepa?

Skoro svako od nas u svom okruženju ima nekoga ko je bio na listi čekanja za ultrazvuk ili skener, i taman nekoliko dana pre pregleda pokvari se aparat. Neki se odluče da čekaju i bore se sa neizvesnošću koja može da ih košta dosta nerava, a neki se odluče da plate i rasterete se briga.  Priznaćete nije to mala stavka za bilo čiji budžet? Na kraju, čak i obična participacija u Domu zdravlja ima svoju cenu.

Zato, možda ne bi bilo loše da razmislite o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju. Za  osnovni paket osiguranja potrebno je izdvojiti oko 12 evra mesečno. Pored lekara opšte prakse i specijaliste u tu cenu uračunate su i dijagnostičke metode poput laboratorijskih ispitivanja, ultrazvuka i EEG i EKG, ali i mnogi drugi benefiti. Konkretne cene možete pogledati i putem našeg online servisa za dobrovoljno zdravstveno osiguranje koji pruža uporedni pregled ponuda svih osiguravajućih društava sa tržišta.

Zašto je dobro uložiti više u dobrovoljno zdravstveno osiguranje?

U Srbiji se najčešće priča o listama čekanja za preglede i operacije, pa čak i da su u pitanju operacija kile ili žučne kese. Ako se tome doda da su uslovi u mnogim bolnicama loši, uz nedostatak sanitetskom materijala, anestetika, lekova, dobrovoljno zdravstveno osiguranje je sigurno lakši put do kvalitetne medicinske usluge.  Osiguravajuće kuće imaju saradnju sa velikim brojem privatnih medicinskih ustanova koje koriste najsavremenije metode lečenja.

I operacije koje je moguće na privatnim klinikama uraditi o trošku države prate prepreke. Pored overene zdravstvene knjižice, neophodni su potpisi troje lekara specijaliste i saglasnost lekarske komisije RFZO, i još malo da budete strpljivi i sačekate. Na osnovu toga može se reći da su neki od paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i više nego dobra sigurnost za vaše zdravlje.

Posebne pogodnosti za trudnice

Većina trudnica danas obavlja što specijalističke ili redovne preglede u privatnim ustanovama. Ako se tome dodaju i laboratorijske analize, amniocinteza, pa čak i prenatalni vitamini koje pije skoro svaka trudnica troškovi su veliki. Sigurno je da budući roditelji gledaju da smanje izdatke, jer je neophodno pripremiti sve za dolazak prinove od kolica do pelena. Možda je dobrovoljno zdravstveno osiguranje povoljnije za novčanik budućih roditelja jer ne samo da su uračunati pregledi i analize, već neki paketi pokrivaju i troškove porođaja i prisustva oca na porođaju.

Šta su dopunska pokrića?

Svi paketi dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja imaju mogućnost i uplate dopunskih pokrića kao što su oftamološki, stomatološki i sistematski pregledi. Moguće je uplatiti i dopunsko osiguranje i za fizikalnu terapiju, troškove za lekove, ali i bolničko lečenje u inostranstvu. Ima i onih koji će sada pomisliti da je sve to skupo i ima li svrhe plaćati još i dodatno. Ali, ako računate da jedna poseta lekaru specijalisti može najmanje da vas košta 30 evra, a za dopunsko osiguranje treba mesečno izdvojiti oko 12 evra, vi ste već prva tri meseca na dobitku.

S druge strane, većina ljudi je saglasna da bi bilo dobro barem jednom godišnje otići na kompletan sistematski pregled, ali uvek imaju neki razlog zašto to ne učine. Ili nemaju novca ili vremena.  Ukoliko bi se neko odlučio za ovaj vid dopunskog pokrića sistematski pregled više ne bi bio nedostižan. Ne samo što nema čekanja,  nego su mesečni izdaci toliki koliko svako od nas potroši na obrok u fastfood-u.

Budite sigurni da je svaki dinar koji ste uložili u svoje zdravlje pametna investicija za budućnost. Za sve pogodnosti različitih paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja kako individualnih, porodičnih ili kolektivnih možete pogledati i putem našeg sajta.

Jedan komentar na “Zašto je dobrovoljno zdravstveno osiguranje dobra investicija?”

  1. Dejan kaže:

    Ja bih vrlo rado da dobrovoljno osiguranje postane trend. Da mogu da uplatim koliko želim i kome želim. Ovaj sistem osiguranja koji imamo sada jer užasan, svi imaju pravo na zdravstveno ali uz tonu papirologije…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

six + fourteen =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.