Zašto je važno osiguranje objekata u izgradnji - Osiguranik.com - Osiguranik.com

Zašto je važno osiguranje objekata u izgradnji – Osiguranik.com

Nakon različitih ekspertiza, dobijanja dozvola, plana gradnje i bankarskih garancija konačno ste krenuli u izgradnju. Ali, uvek postoji rizik da neće baš sve ići kako ste zamislili. Čak i kada znate da u rukama imate savršen projekat moguće je ne samo kašnjenje sa izgradnjom, već i fizičko oštećenje objekta. Sigurno da to povlači sa sobom ne samo novčane gubitke, već i probleme između investitora, izvođača, pa čak i krajnjih korisnika.

Nekada posao ne zavisi samo od znanja i stručnosti, već je odlučujući faktor i sreća. Da ne biste stavili svoj posao i novac na kocku, najbolje je da se na vreme odlučite za polisu osiguranja koja će vas u svakoj situaciji zaštiti od nepredviđenih okolnosti. Zato vam preporučujemo CAR (Contractors all risk) osiguranje koje vam pruža garancije kada su u pitanju ne samo radovi, već i materijal i oprema.

Kome je namenjeno CAR osiguranje?

Ova vrsta osiguranja namenjena je svima onima koji se bave izgradnjom objekata. Odnosno, kada je u izgradnju uključeno više strana, a svaka od tih strana mora da preuzme svoj deo rizika. Investitor je taj koji ulaže novac, dok izvođači i podizvođači na sebe preuzimaju odgovornost da će gradnja biti završena na vreme, ali i da će radovi biti kvalitetni, a izgrađeni objekat stabilan.

Neki od rizika su i predmet obaveznog osiguranja kao što su Zakonska odgovornost Izvođača radova za štete pričinjene trećim licima i/ili stvarima trećih lica kao rezultat radova u periodu izvođenja radova i Osiguranje izvođača kao poslodavca od zakonske odgovornosti prema zaposlenima angažovanim na ovom projektu. Međutim, da bi posao bio uspešno i na vreme završen, nekada je potrebno izaći iz ovog zakonskog minimuma.

Šta obuhvata CAR osiguranje?

Svi koji se bave građevinskom industrijom znaju od koliko detalja zavisi izgradnja. Stručan projekat, materijal, mašine, radnici… Pa čak i kada sve isplanirate, moguće su i nepredvidive okolnosti kao što su požar, zemljotres ili poplava. CAR osiguranje nudi mogućnost da čak i slučaju takvih nezgoda nemate finansijskih gubitaka, već da nesmetano možete da obnovite ono što ste do tada gradili i završite objekat prema planovima.

Čak i da nisu u pitanju tako ekstremne nezgode, moguće je da materijal bude oštećen. Zamislite situaciju kada gradite poslovni kompleks, čija je veća površina pokrivena staklom, i na putu do gradilišta kamion koji doprema ovu robu ima udes. U slučaju da ste pokriveni CAR osiguranjem bez problema ćete moći da kupite nov materijal i nastavite sa svojim planovima. Nema dodatnih troškova niti velikih gubitaka.

Kada su u pitanju veliki građevinski poduhvati skoro je nemoguće raditi bez mašina. Svaki kvar ili krađa ovih mašina može dovesti do zastoja u radu, pa čak i probijanja rokova. S druge strane, svima je jasno koliko je novca potrebno izdvojiti za ove mašine. Zato uz CAR osiguranje možete da pokrijete i ovakve troškove.

Koji su benefiti CAR osiguranja?

O građevinskom sektoru u Srbiji se govori da se budi i da je u razvoju, zato je svima koji žele da ostanu u tržišnoj utakmici bitna dobra reputacija. Upravo iz tih razloga je važno da objekat bude završen u roku i kvalitetno, bez obzira sve moguće nepredvidive situacije. Uz CAR (Contractor all risk) osiguranje možete biti sigurni da je to moguće. Pored toga što pokriva finansijske troškove ova polisa osiguranja omogućava vam da na miru zavšite posao koji ste započeli, što je ključna stavka za svaki posao.

Prilikom zaključivanja ovakvih polisa osiguranja neophodno je da vodite računa o svim elementima koje nudi. Da biste bili sigurni da li vam je neophodno, ali i kako da u slučaju štete što pre ostvarite naplatu osiguranja, kontaktirajte nas i zakažite besplatne konsultacije. Za svaku gradnju bitan je temelj, a mi želimo da vam pomognemo da bude što sigurniji. Tim zapolsenih na našem sajtu ima veliko iskustvo u osiguranju objekata u izgradnji i montaži protiv svih rizika pa nas slobodno možete kontaktirati radi svih konusultacija ili u vezi sa odabirom najbolje ponude na tržištu za konkretan projekat na info@osiguranik.com.

Jedan komentar na “Zašto je važno osiguranje objekata u izgradnji – Osiguranik.com”

  1. Dalibor kaže:

    Krađe su ogroman problem kod nas i toga su svi svesni. Kao neko ko radi na gradilištu svestan sam koliko mi materijala nestane dok se nešto ne završi. Bukvano da čovek ne sme da napusti gradilište nikada. Materijal, mašine, čak i ono što postavite nestane preko noći.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

4 + 7 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.