Kako je putno osiguranje postalo najbolja investicija u životu našeg snoubordera - Osiguranik.com

Kako je putno osiguranje postalo najbolja investicija u životu našeg snoubordera

Skijanje i snoubord ne moraju biti ekstremni sportovi ako se njima bavite rekreativno, ali ozbiljne nezgode se dešavaju čak i tada. Priča našeg sugrađanina Nemanje Aleksića koji je na zimovanju u Francuskoj zadobio tešku povredu kičme pokazuje koliko je dobro imati polisu putnog osiguranja

Pariz je jedna od najatraktivnijh turističkih destinacija na svetu, ali ljubitelji zimskih sportova znaju da se u Francuskoj nalaze i i neka od najboljih skijališta. U vožnji širokim, uređenim i dugačkim stazama, uživao je i border Nemanja Aleksić sve do pretposlednjeg dana boravka na francuskim Alpima. Tada je u negzodnoj lakat krivini krećući se velikom brzinom pokušao da izbegne skijaše koji su se sudarili i ležali na snegu.

Ja i prijatelj smo vozili bord, ja sa jedne, a on sa druge strane staze. Jedini način da izbegnem sudar i daskom ozbiljno povredim skijaše bio je da iskočim van staze. Na moju nesreću, vozio sam suviše brzo, preleteo sam strmu padinu i pao na ravno. Dočekao sam se na noge, ali sam od siline udarca tresnuo o sneg i odskočio u vazduh kao loptica skočica. Kasnije sam video da je visina sa koje sam pao ekvivalent padu sa drugog sprata zgrade.

Odmah posle jakog udarca Nemanja je znao da nešto nije u redu. Noge su u trenutku otkazale poslušnost, a imao je osećaj kao da je do struka u toploj vodi. Pošto nije bilo vidljivih povreda, prijatelji su mu pomogli da ustane i gondolom se uputi ka smeštaju.

Sumnjao sam na povredu ligamenata oko kolena ili da sam istegao mišić, ali posle nekoliko minuta osećao sam jedino jak bol u lumbalnom delu kičme. Bol nije prestajao, pa sam se presvukao i pozvao broj kontakt centra osiguravajućeg društva kod kog sam uzeo putno osiguranje – seća sa naš sagovornik.

Lekarski pregled i loše vesti

Iz osiguravajuće kuće Nemanju su uputili u obližnju ambulantu. Tamo je pokazao polisu putnog osiguranja sa uključenim pokrićem za ski rizike i oni su ga pregledali i uradili rendgenski snimak kičme. Nažalost, vesti nisu bile tako dobre. Na snimku se videlo da je od siline udarca zaradio kompresionu frakturu L4 kičmenog pršljena. Osim što je veoma bolno, kod ovako teških povreda kičme postoji mogućnost da parčići pršljena uđu u kičmeni kanal što može da dovede do trajne paralize.

Zabranili su mi da ustajem, a hitna pomoć me je imobilisala i prevezla u regionalnu bolnicu. Tu sam proveo pet dana na dodatnim ispitivanjima. Ispostavilo se da operacija nije potrebna – pršljen je samo napukao, ali nije bilo krhotina. Izlečen je višemesečnom imobilizacijom, tokom koje sam nosio korset koji sprečava savijanje i uvrtanje kičmenog stuba – objašnjava Nemanja.

Plaćanje i povratak u Beograd

Nemanju su nakon pregleda, ispitivanja i postavljanja korseta, prevezli vozilom hitne pomoći iz Francuske do Beograda. Lekarski pregled i prevoz je koštao 800 eura i to je morao odmah da plati, pa su on i prijatelji skupili 500 eura, a osoblje iz agencije preko koje su putovali dodalo je još 300 eura. Ostale troškove je osiguranje regulisalo direktno sa bolnicom, a nakon povratka u Srbiju, osiguravajuća kuća je refundirala i troškove za medicinsko zbrinjavanje koje je Nemanja sa prijateljima platio u Francuskoj. Za kraj, evo i njegove poruke za sve koji putuju u inostranstvo, a naročito za skijaše i bordere:

 Zaposleni u osiguravajućoj kući su bili krajnje profesionalni i predusretljivi, čak su me i hrabrili telefonom govoreći mi da ništa ne brinem i da će se oni pobrinuti za sve. Ukupni troškovi lečenja, pregleda, snimanja, boravka u bolnici su bili oko 10.000 eura, a ja sam polisu platio svega 11 eura! Zamislite da ležite u bolovima, nepokretni u bolničkom krevetu na drugom kraju sveta i da vam lekar kaže da će vas izbaciti na ulicu ako magično ne izvučete iz džepa svoju dvogodišnju platu ? Tih 11€ prestaje da bude trošak i postaje najpametnija investicija koju ste napravili u životu – završava Nemanja.

Ako ove godine planirate da skijate ili vozite bord u inostranstvu, polisu putnog osiguranja za skijaše možete jednostavno kupiti i platiti on-line preko našeg sajta Osiguranik.com, tako da čak i ne morate da izlazite iz kuće. Zato zaista nema razloga da ne budete obezbeđeni i u ovakvim situacijama i da uživate u snegu i zimskim sportovima punim plućima.

Đorđe Đolić

Jedan komentar na “Kako je putno osiguranje postalo najbolja investicija u životu našeg snoubordera”

  1. Slobodan kaže:

    Slazem se u potpunosti. Uplata putnog osiguranja je uvek najbolja investicija. Ja sam pre putovanja u Nemacku uplatio putno osiguranje i drugi dan po dolasku u Nemacku prilikom podizanja tereta doslo je do uklestenja preponske hernije. Hitno sam hospitalizovan i posle snimanja i pregleda rezultata receno je da se moram podvrgnuti hirurskoj intervenciji.Naravno intervencija je odmah uradjena i ja sam posle 26 h napustio bolnicu. troskovi lecenja su iznosili 2454 eura sto sam ja uplatio uz pomoc prijatelja.Po povratku u Srbiju u roku od nekih 10 do 15 dana putno osiguranje mi je isplatilo na dan isplate dinarsku protivvrednost po kursu od tog dana do zadnjeg dinara. Za svaku je pohvalu azurnost i postenje putnog osiguranja

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

19 − nineteen =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.