Koje benefite na poslu programeri najviše cene? - Osiguranik.com

Koje benefite na poslu programeri najviše cene?

dobrovoljno zdravstveno osiguranje

U Srbiji nije lako pronaći posao, međutim za programere i IT stručnjake to ne važi. Za inženjere informacionih tehnologija firme se bukvalno otimaju nudeći veće plate, bolje uslove rada, bonuse i različite dodatne sadržaje.

Između ostalog tu spadaju i prostorije za zabavu, putovanja, vaučeri za SPA centre i slično. Ipak, i ako nemate uslova da obezbedite sve ove sadržaje, postoji način da motivišete IT profesionalce da dođu i ostanu u vašoj kompaniji. Ispostavilo se da je upravo dobrovoljno zdravstveno osiguranje (DZO) za zaposlene benefit koji najpovoljnije utiče na zadovoljstvo radnika.

Lečenje IT-jevaca u privatnim i u državnim ustanovama, bez čekanja

Iako možda nisu zdravstveno ugroženi kao neke druge profesije, jedan medicinski žurnal objavio je da čak 76% IT profesionalaca ima probleme sa kostima, mišićima i vidom. Bolovi u rukama i šakama, donjem delu leđa, vratu i kičmi su svakodnevica za IT stručnjake koji puno vremena provode sedeći, a glavobolje i vrtoglavice javljaju se kao posledica zamora očiju usled dugotrajnog gledanja u monitor.

Osim toga, svi znamo u kakvom je stanju naš zdravstveni sistem, koliko se čeka na preglede i kako se štedi na lekovima i terapijama. Sa dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem ne čeka se u redovima, sami birate zdravstvenu ustanovu (državnu ili privatnu), birate lekara, imate redovne sistematske preglede, a možete da računate i na konsultacije u vezi sa najboljim rešenjem za problem koji vas muči.

Poslom opterećeni IT stručnjak znaće ovo da ceni. Prvo, više neće morati da brine koliko će odsustvovati sa posla čekajući na pregled ili specijalistu, neće razmišljati o tome gde da nađe lek i kako da ga plati, i što je najvažnije znaće da je dobio najbolju moguću zdravstvenu negu. Osim toga, privatno zdravstveno osiguranje koje firma uplaćuje zaposlenom, stvara kod njega osećaj važnosti i lojalnosti, dodatno ga motiviše i čini da se oseća sigurnim i zbrinutim.

Zdravstveno osiguranje i za članove porodice

Mnogi programeri prevazišli su epitet „klinca iz kraja koji sve zna oko kompjutera“, i već su zasnovali porodice pa im je njihova dobrobit veoma važna. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje nudi mogućnost da osim zaposlenih, osigurate i članove njihovih porodica: ženu, decu i roditelje. Uz ovako sveobuhvatno privatno zdravstveno osiguranje jednog IT eksperta besplatne aktivnosti i pokloni zvuče nebitno. Dobijate zadovoljnog i vernog radnika koji bukvalno kvalitet svog života i zdravlje cele porodice vezuje za rad u vašoj firmi.

Poslodavac treba da razmišlja o osiguranju

Kao što smo već naveli, većini zaposlenih programera i IT specijalista u Srbiji, izuzev možda onim mlađim, plata nije prva na listi prioriteta (budući da su uglavnom već dobro plaćeni). Stimulišu ih važne i korisne povoljnosti na radnom mestu, a dobrovoljno zdravstveno osiguranje je jedna od njih. Upravo tu činjenicu bi poslodavci trebalo da imaju na umu. Ne samo da im ponude dobrovoljno zdravstveno osiguranje, već da im i pojasne koje sve benefite dobijaju tom polisom i od čega su sve zaštićeni. Na taj način od njega sigurno mogu očekivati još veću privrženost kompaniji.

Ukoliko vam sve ovo zvuči logično i interesantno, kontaktirajte nas kako bi vam stručni tim sajta Osiguranik.com održao prezentaciju i na taj način upoznao zaposlene sa svim prednostima DZO-a, kao i sa opcijama korišćenja polise.

Takođe, putem našeg sajta, u samo tri klika, možete da dođete do za vas najpovoljnijih ponuda dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja različitih osiguravajućih društava (prilagođene vašim očekivanjima). Bilo da želite da osigurate sve zaposlene ili samo pojedine, to možete uraditi on-line, bez obilaženja filijala osiguranja. Ponude dobijate na mejl, a prilikom izbora najbolje stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i informacije. Odabranu polisu dobijate na adresu koju želite, a plaćanje možete obaviti i putem e-bankinga. Prvi korak do realizacije je popunjavanje ovog upitnika.

Đorđe Đolić

4 komentara na “Koje benefite na poslu programeri najviše cene?”

  1. Dekac kaže:

    Programer sam. Složio bih se sa ovim.

  2. Dragana kaže:

    Da li poslodavac placa porez na ovo osiguranje za zaposlene i po kojoj stopi?

  3. Mitar kaže:

    Realno danas se najviše isplati biti programer. Ko još ovo dobije od poslodavca tom je upala sekira u med.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

2 + 10 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.